kapubanner for mobile
Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 12 éve

Valóban új piac lesz a védőeszközök gyártása?

A HITA szerint a speciális védőruházatok előállítása és szállítása komoly lehetőséget kínálhat a magyar cégeknek. A tavalyi düsseldorfi munkavédelmi és üzemi biztonsági nemzetközi kiállításon nagy érdeklődés övezte a magyar fejlesztéseket. Népszerű árucikkek voltak a munkavédelmi maszkok, a vegyvédelmi és tűzvédelmi ruházat, a speciális munkavédelmi hálók és kötelek. Utánajártunk, mi valósult meg ezekből a lehetőségekből és mire számítanak a piaci szereplők.

Óriási potenciál rejlik a speciális védőruházatok előállításában és szállításában, hiszen csupán Németországban az egyéni védőfelszerelések piaci volumene eléri az 1,6 milliárd eurót, s a szegmensben további fellendülés várható. Ráadásul évente 270 millió munkahelyi baleset, illetve 2,2 millió munkavégzéssel összefüggő haláleset történik a világban, ami még inkább igazolja a védőruhák szükségességét - írtuk tavaly ősszel a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közleménye alapján. Megkérdeztük a speciális védőruházatokat gyártó, magyar cégeket, mit gondolnak, valóban meghódítják-e az európai piacokat.


Piaci felmérés volt, üzletkötés alig



A HITA közlése szerint az eltelt négy hónapban Nyugat-Európából huszonkét konkrét megkeresés érkezett hozzájuk, de azt valószínűsítik, hogy a kiállításon részt vett nyolc magyar céget külön is megkeresték az érdeklődők. Miként Hannauerné Szabó Annától megtudtuk, nemcsak Nyugat-Európából, hanem Dél-Amerikából, Izraelből, Afrikából is érdeklődtek az Innowear-Tex Kft. nanotechnológiás kikészítésű, antibakteriális védőruházata iránt a tavalyi kiállításon.

- Az érdeklődők zöme kereskedő volt, de voltak köztük munkaruházatot gyártó vállalkozások is. A nemzetközi cégek részéről a legnagyobb igény a különböző technológiával előállított elektrosztatikus anyagú alsóruházati termékek és pólók iránt mutatkozott - emeli ki a cég ügyvezető igazgatója. Ezeket a termékeket elsősorban elektronikával, mikroelektronikával foglalkozó vállalkozások használják az elektrosztatikus feltöltődés elkerülése végett. - Sajnos megrendelést még nem kaptunk, de reménykedünk, mert az árajánlatok átfutási ideje hosszabb idő. Úgy vélem, néhány cég csak piackutatást végzett - számol be a tapasztalatairól Hannauerné Szabó Anna. Az ügyvezető szerint az üzletkötések elmaradásában a gazdasági válság mellett az is szerepet játszott, hogy a vállalatok nehezen váltanak beszállítót. - Nagy piaci előny szükséges ahhoz, hogy valaki leváltsa a régi stabil gyártót. Ezeknek a cégeknek évek óta megvannak a külföldi beszállítóik, valószínű, hogy csak kóstolgatják a magyar piacot - teszi hozzá az ügyvezető igazgató.

Számtalan cég érdeklődött a Kötéltechnika Kft. speciális munkavédelmi hálói és kötelei iránt is a tavalyi németországi kiállításon. Az azóta eltelt időszak alatt három cég kért tőlük árajánlatot. - Felkeresett minket egy drótköteleket gyártó francia cég, egy sporthálóval kereskedő spanyol vállalat, és egy létrákat és hevedereket áruló lengyel cég. Utóbbiakkal együtt is működünk. A tőlük kapott hevedereket védőhálóval viszonozzuk - tájékoztat Rajnai Richárd. Mint mondja, azért sincs okuk panaszra, mert télen ezeket a felszereléseket kevésbé használják és valószerűsíti, hogy az eltelt négy hónapot minden cég információgyűjtésre használta. A konkrét megrendelés ideje szerinte most jött el - bár gyorsan hozzáfűzi, a spanyol céggel már eljutottak a megrendelésig. A Kötéltechnika Kft.-t egyébként nem lepte meg ez a nagy érdeklődés, hiszen vannak kapcsolataik a környező országokban, sőt még Angliában is. Az egyik partnerük is megemlítette, hogy Szlovákiában hiánycikk ez a termékpaletta, ezért oda is érdemes lenne kitelepülni. - Ez azonban a jövő zenéje - szögezi le az ügyvezető. Miként az Innowear-Texnek, úgy a Kötéltechnika számára is Magyarország és a környező országok jelentik a fő piacot.


Vonzó a magyar munkavédelmi eszköz



A Nemzeti Külgazdasági Hivatal szerint a nyugat-európai gyártó cégek a hosszú szállítási idő, a magas szállítási költségek és az ingadozó vagy gyakran egyáltalán nem megfelelő minőségű termékek miatt fordultak el távol-keleti bérmunka-bázisaiktól és ezért keresnek többek között Magyarországon gyártó partnert. Hasonló gondolatokat fogalmaztak meg az általunk megkérdezett piaci szereplők is. Rajnai Richárd szerint is a versenyképes árból és egy európai színvonalú minőségből ered a magyar cégek népszerűsége.

A munkafelszerelések terén ez különösen igaz, hiszen ezeket az eszközöket egy-két évente felül kell vizsgálni, így azonban a kínai áruk hazaszállítása magas költségeket eredményezne. - Éppen ezen okból kifolyólag jött szóba, hogy mi lennénk egy ázsiai cég európai kirendeltsége. Bár ebben sem sikerült még előrelépni, reméljük egyezségre fogunk jutni - fogalmaz Rajnai Richárd. Hannauerné Szabó Anna szerint az előzőeken túl azért övezte ekkora érdeklődés termékeiket, mert viszonylag kevés a körkötött termékekből protektív ruházatot elállító gyártó a piacon, gyakoribb a felsőruházathoz szükséges szövött alapanyagra fókuszáló cég.


Spórolnak-e a védőfelszerelésen a magyar cégek?



A védőfelszerelések hiánya, elhanyagolása gyakori probléma a cégeknél a munkaügyi ellenőrzések szerint. Magyarországon csak a kötelezően előírt védőfelszereléseket szerzik be a cégek, előfordul, hogy még azt sem, és ez különösen az építőiparban jellemző, hiszen köztudott, milyen nehéz helyzetben vannak ebben a szegmensben a vállalkozások - mondja Rajnai Richárd. A megrendeléseik számának alakulása alapján úgy látják, hogy valóban kevesebb cég rendelt tőlük, amelynek hátterében az építőipari cégek számának csökkenése áll. - Míg a magyar építtetők csak a minimális védelmet biztosítják, addig a németek a kötelező felszereléseken túli extra védelmet várnak el - tapasztalták a cégnél a kecskeméti Mercedes- és a győri Audi-gyár építésénél, bővítésénél.

Az Innowear-Tex ügyvezetője úgy látja, a vállalkozásvezetők többsége igyekszik betartani az alapvető munkavédelmi szabályokat, és beszerezik a munkaruházatot. - Ha elő is fordulnak hiányosságok, az a cégek korlátozott keretei miatt lehet - mondja. Az Innowear-Tex-től főként formaruházatot rendelnek, egyelőre kicsi az igény a baktériumölő technológiával készült ruházat iránt, hiába ajánlják élelmiszeripari és egészségügyi dolgozóknak. Utóbbi oka, hogy minden terméknél 100 Celcius fok feletti fertőtlenítő mosását írják elő az egészségügyben, ezt pedig nem szeretik a kötött termékek. A baktériumtaszító termékeiket ezért a magánklinikák részére tudják csak forgalmazni. A legtöbb megrendelést a közbeszerzés útján, formaruházatra kapják, az Innowear-Tex gyártotta és gyártja a Honvédség, a Magyar Posta, a Vám-és Pénzügyőrség, valamint a NATO formaruházatát.

A munkavédelmi hálókat, leesés elleni védelmet biztosító eszközöket gyártó cég a legtöbb megrendelést az építőipari cégektől kapja, bár néha kapnak más területről is egy-egy megrendelést. Tavaly például egy kémiai vállalat üzemcsarnokának elhasználódott tetőszerkezetét védőhálózták be. A vállalat így biztosította a dolgozók biztonságos munkavégzését.


Túlélésre hajtanak a textilipari vállalkozások



A gazdaság stagnálása természetesen ezeket a védőeszköz-gyártó cégeket sem hagyja érintetlenül. Rajnai Richárd úgy látja, hogy ki kell használni a szűkülő piac adta lehetőséget. Véleménye szerint olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek a későbbiekben aktuálisak lehetnek. - Most minden cég olcsóbban dolgozik, és igyekszik minden beszerzési forrást, terméket értékesíteni. A piaci szereplők próbálják az együttműködést a leghatékonyabbá tenni a munka folytonossága érdekében. Mi is ezt tesszük, kevésbé fókuszálunk a profitra - mondja.

Hannauerné Szabó Anna szomorúan fűzte hozzá, hogy a közbeszerzési lehetőségek leszűkültek, és a profitorientált mikro, és kis-és középvállalkozásokat gyakorlatilag kizárják a közbeszerzési piac textilruházati pályázataiból, mert azokat államilag támogatott műhelyek számára írják ki. Ide tartoznak a börtönvarrodák, szociális foglalkoztatók. - Ez pedig megbillenti a versenyegyensúlyt és ellehetetlenít számos textilipari vállalkozást. Nem beszélve az elvárt minőségről - szögezi le. Mint mondja, a közbeszerzési pályázaton induló vállalkozásoknak kötelező a bérkompenzáció teljesítése, melyet a kézi munkaerő ráfordítású textiliparban tevékenykedő cégek nehezen tudnak kitermelni. - Rettentően megterhelőek a jelenlegi adórendszerből fakadó költségtöbbletek és akkor még nem beszéltünk a szakmunkásképzés, és a kutatás-fejlesztés problematikájáról. Napról napra csökken a textiliparban dolgozó negyven-ötvenezer ember száma. A textilipari vállalkozások a fennmaradásért küzdenek - emeli ki az Innowear-Tex vezetője.


Mi várható 2012-ben?



"A nyugat-európai gyártó cégek számára nagy rivális Ázsia (Kína). A kelet-ázsiai piac ugyanis a tömegtermelés mellett ráállt a sajátos, egyedi gyártásra is, de ami a bérmunkázási tendenciát illeti, a nyugat-európai gyártási piac egyre érdekeltebb Kelet-Európában. Magyarországon sajnos nincs alapanyag, amiből dolgozni lehetne. Ez jelenti a legnagyobb problémát az országban. Viszont a nyugat-európai cégeknek való bedolgozás fellendülést, sőt további megállapodást és szerződéskötést hozhat a magyar piac számára" - állítja a HITA.

A Kötéltechnika bizakodva tekint 2012-re, mivel idén a védőhálónak nemcsak az építkezéseken veszik hasznát, hanem a füstablakok munkavédelme terén is. Az egyik kereskedelmi lánccal már meg is állapodtak, hogy az ő hálójuk fogja megvédeni a tetőt ellenőrző alkalmazottat. És a korábban említett külföldi lehetőségekben is bíznak. Csakúgy, mint az Innowear-Tex. Hannauerné Szabó Anna szerint azonban sok még a tennivaló annak érdekében, hogy fellendüljön a védőruhák gyártása, mind itthon, mind külföldön. Az Új Széchenyi Tervhez a VOSZ textil szekciója - Hannauerné Szabó Annával az élen - tett javaslatokat a kereskedelem és a piac fellendítésére. Az ügyvezető központi irányítást sürget a tőkeerős vállalkozói kapcsolatok kiépítésében, összefogottabb piacszerzésben.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Jelentősen emelkednek a munkavédelmi és munkaügyi bírságok márciustól

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta... Teljes cikk

40 év óta először szigorítottak a dolgozókat a veszélyes anyagoktól védő szabályokon

Az európai parlamenti képviselők szerdán új szabályokat fogadtak el a munkahelyi káros anyagoknak való kitettség korlátozására, negyven év óta... Teljes cikk

Magánügy a dolgozó egészsége vagy éppen ellenkezőleg?

Miért komoly probléma az egészséges (munkában)megtartási HR-stratégia hiánya? - teszi fel a kérdést Papp Tamás István HR szakember. Decemberben az... Teljes cikk