Grafikus

A kreatív ágazat 5 éves, érettségit és technikus szintű szakképzettséget adó képzése. E szakma birtokában tervezőirodákban, reklámügynökségeknél, kiadóknál vállalhatsz állást vagy saját vállalkozást is indíthatsz. A grafikus a grafika különböző területein önálló véleményalkotásra és gyakorlati feladatok megoldására alkalmas szakember. A vezetőtervező irányításával a grafikai tervezési folyamat különböző fázisaiban működik közre és kisebb önálló tervezési munkát is végez.

Ajánlott minden kreatív, egyedi látásmódú, alkotó szellemű fiatal számára, aki aktívan részt kíván venni napjaink környezetkultúrájának alakításában, alkotó emberként kíván együtt dolgozni az üzleti és művészeti élet szereplőivel. Ez a szakma kapcsolatban áll az internet, a filmgyártás, a nyomdaipar, és a média egyéb területeivel, melyek mind nyitva állnak a további fejlődés számára. Tudása alapján lehetősége nyílik továbbtanulásra akár a művészeti egyetemeken is.

Általános információk

  
KategóriaKreatív
Szakmajegyzék szám502131609
Képzési idő5 év

Szakmai irányok

-

Kompetencia elvárás

Kreativitás, egyedi látásmód, kézügyesség, önállóság, jó kommunikációs és együttműködési készség, szorgalom, kitartás, csapatszellem.

 

Végzettség

  • jellemzően önálló vállalkozóként vagy társas vállalkozásokban dolgozik;
  • kiváló együttműködési készséggel rendelkezik, a tervező és kivitelező munkától függően sokféle megrendelővel és kollégával dolgozik együtt;
  • szakmai tudásával, esztétikai érzékével aktívan alakítj közvetlen és tágabb vizuális környezetét;
  • tervező munkájában képes összehangolni az esztétikai igényeket a megrendelő üzleti céljaival.