kapubanner for mobile

Vendégtéri szaktechnikus

A turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves, érettségit és technikus szintű szakképzettséget adó képzése. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzés, raktározás, termelés, értékesítés munkafolyamatokat végzi és irányítja. Kidolgozza az üzletpolitikát és marketing-stratégiát, építi és ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, gondoskodik a megfelelő árukészletről. Szervezi és ellenőrzi a vendéglátó egység működését.

A mozgalmasságot, változatosságot kedvelő fiatloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás, a szervezés és logisztika iránt, valamint azoknak, akik ebben az irányban szeretnének felsőfokú tanulmányokat folytatni.

Általános információk

  
KategóriaTurizmus-vendéglátás
Szakmajegyzék szám510132308
Képzési idő5 év

Szakmai irányok

-

Kompetencia elvárás

Emberszeretet, empátia, jó kommunikációs készség, stressztűrés, jó problémamegoldó képesség, szervezőkészség, kreativitás, kooperáció.

Végzettség

  • alkalmazza a működési szabályokat, betartja az egyéb előírásokat;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kínálatot tervez, ét- és itallapot állít össze, megtervezi az árakat;
  • folymataosan figyeli az árukészlet alakulását;
  • szállítási szerződéseket köt, árut rendel, megrendelőt ír, kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri a gazdálkodást, üzleti levelezést folytat;
  • az üzlet arculatát megtervezi és folymatosan fenntartja;
  • árajánlatot ír megrendelők részére, tárgyal az ügyfelekkel;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • nyilvántartja a készleteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • kialakítja munkatársai munkaidő-beosztását, betanítja és felügyeli a személyzetet;
  • figyelemmel kíséri az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére és alkalmazására.