Vendégtéri szaktechnikus

A turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves, érettségit és technikus szintű szakképzettséget adó képzése. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzés, raktározás, termelés, értékesítés munkafolyamatokat végzi és irányítja. Kidolgozza az üzletpolitikát és marketing-stratégiát, építi és ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, gondoskodik a megfelelő árukészletről. Szervezi és ellenőrzi a vendéglátó egység működését.
A mozgalmasságot, változatosságot kedvelő fiatloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás, a szervezés és logisztika iránt, valamint azoknak, akik ebben az irányban szeretnének felsőfokú tanulmányokat folytatni.
Általános információk
Kategória | Turizmus-vendéglátás |
Szakmajegyzék szám | 510132308 |
Képzési idő | 5 év |
Szakmai irányok
-
Kompetencia elvárás
Emberszeretet, empátia, jó kommunikációs készség, stressztűrés, jó problémamegoldó képesség, szervezőkészség, kreativitás, kooperáció.
Végzettség
- alkalmazza a működési szabályokat, betartja az egyéb előírásokat;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kínálatot tervez, ét- és itallapot állít össze, megtervezi az árakat;
- folymataosan figyeli az árukészlet alakulását;
- szállítási szerződéseket köt, árut rendel, megrendelőt ír, kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri a gazdálkodást, üzleti levelezést folytat;
- az üzlet arculatát megtervezi és folymatosan fenntartja;
- árajánlatot ír megrendelők részére, tárgyal az ügyfelekkel;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- nyilvántartja a készleteket és pénzügyi tranzakciókat;
- kialakítja munkatársai munkaidő-beosztását, betanítja és felügyeli a személyzetet;
- figyelemmel kíséri az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére és alkalmazására.