kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Álomcsapat összeállítása projekt feladatokra

Mi nélkülözhetetlen az álom csapatodhoz? Legyen egy közös cél. Összhangban legyen a szív és az ész is minden csapat taggal. Pozitív, támogató, megoldásokban gondolkodó attitűddel rendelkeznek. Legyenek kitartóak, elkötelezettek. Bízzanak egymásban. Kiegészítik egymást.

Több elképzelés is létezik, hogy egy csapatnak milyen személyiségű, mentalitású, gondolkodású emberekből kell összeállítani. Fontos, hogy más-más karakterű emberek legyenek a csapatban, és mindenki a hozzá leginkább illő feladatot lássa el.

Allen Fahden és Marie West kutatási eredményei szerint a projektorientált munka 4 kategóriába osztható.

  • Megoldások: lehetőségek kihasználására épülő, ötletek kitalálása és feldolgozása.
  • Stratégiák: ötletek kiválasztása után egy akcióterv készítése
  • Elemzés: lehetséges kimenetelek, eredmények, nehézségek, buktatók felmérése.
  • Eredmények: akcióterv rendszerbe rakása után a terv végrehajtása

    Ez így elsőre egyszerűnek tűnik. Azonban egy nagyon fontos tényezője, hogy a megfelelő emberek szükségesek ennek a rendszernek a működtetéséhez.

  • Nyulak: Ötletemberek. Kreatívak, a kitaláláson túl már a megvalósításban nem vesznek részt, csak elkezdeni tudnak dolgokat.
  • Baglyok: Sorrend felállítás, stratégia kidolgozását szeretik. Ötletekből akciótervet készítenek, kapcsolatokat remekül építenek és elintéznek dolgokat.
  • Teknősök: Minden új ötlet gyanakvással tölti el őket, ezért elsőre sokszor mondanak nemet. Kerülik a kockázatot és szeretik a már bevált módszereket. Problémákat hamar észreveszek, ezért szimulációs fázisban kiváló eredményeket érnek el, és a megfontoltságukkal pénzt és időt takarítanak meg. Néha lassúnak tűnnek.teknős
  • Mókusok: Lépésről lépésre végzik a munkájukat, kiválóan teljesítik az elvárásokat. Gondolkodnak és szervezetten, tudatosan cselekednek.

    Te melyik állat bőrébe helyeznéd magad? Elsőre szerintem nehéz lenne, hiszen mindenkiben több vonás szerepel. A csapatodba azonban úgy kell kiválasztanod embert, hogy valamelyik területen jobban tudjon dolgozni és azt tudja tartósan képviselni.

    Minden típust, legalább 1 ember képviselje, ha mondjuk 2 hiányzik, akkor ott sok kihívással és nehézséggel fogsz küzdeni.

    Vezetőként fontos, hogy a csapat tagjaival megfelelőn tudj kommunikálni, motiválni és problémákat, konfliktusokat megoldani, hiszen neked kell különböző módszerekkel összefognod az embereket a cél megvalósítása érdekében.

    „A nagyság záloga 2 vagy több ember összehangolt munkája”

    Magyar Kitti
    • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek