kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Az irodai munkavégzés szemünkre és egészségünkre gyakorolt hatása

A digitalizáció és a modern munkakörnyezet magával hozta a munkavégzés forradalmát is. A 2000-es évektől kezdve átalakult a munka világa és egyre több szakma jött létre, ahol a munkavállalók napjuk nagyrészét laptopok képernyője előtt töltik.

 

szem

A képernyők előtt töltött koncentrált munka magával hozza azt, hogy szemünk különösen nagy igénybevételnek van kitéve. Amikor prezentációt készítünk vagy egy táblázatot nézünk hosszú órákon át, csökken a pislogások száma, emellett a képernyők nagy része káros kék fényt is kibocsájt.

Sok-sok kutatás bizonyítja, hogy a kék fény csökkenti a szervezet melatonin termelését, így az alvásunk minősége negatív irányba változik. A kialvatlanság, a fáradt és száraz szemek mind okai lehetnek a túlzott képernyőhasználatnak és ezen képernyők káros kék fény kibocsájtásának.

Fontos a szemünk védelme és a megfelelő minőségű alvás, hogy napközben kihozhassuk magunkból a legjobb teljesítményt.

Mik azok a lépések amikkel hozzá járulhatunk szemünk egészségének megőrzéséhez?

A legfontosabb, hogy igyekezzünk a szemünket pihentetni még akkor is amikor több órát töltünk napközben a számítógép előtt. A folyamatos figyelem, a képernyő nézése közben kevesebbet pislogunk, emellett kék fény éri el a szemünket, ez fokozott terhelést jelent.

A teendők:

  • - Igyekezzünk a szemünket időről időre pihentetni, tartsuk be az óránkénti 10 perces pihenőt amikor nem nézzük a képernyőt.
  • Kék fény szűrős monitor szemüveggel blokkolhatjuk a káros kék fényt, így a szemünk nem szárad ki, segíti az éjszakai elalvásban és csökkenti a fejfájás, szemszárazság érzést is.
  • - A kék fény szűrő szemüvegek további jótékony hatása, hogy blokkolják a káros UV fényt is, így nem csak a monitor előtt eltöltött időben hasznosak.
  • szem2

A kék fény szűrő szemüveg dioptria nélküli verzióban érhető el, így ha egyébként nincs szükséged klasszikus szemüvegre, kék fény szűrő réteggel ellátott szemüveget akkor is hordhatsz a munkában és akár a szabadban is. Azoknak az embereknek, akik gyakori fej- és szemfájdalommal vagy homályos látással küzdenek mindenképpen érdemes megfontolni a használatát. Fontos megemlíteni, hogy mivel dioptria nélküli a monitor szemüveg, kontaktlencsével is hordható!

Miben más egy Sniper kék fény szűrő szemüveg mint a többi márka?

A Sniper szemüvegek esetében professzionális optikai gépekkel végeztünk méréseket, így azon kevés márka egyike a piacon, ahol bizonyított a kék fény szűrő képesség.

A gamer szemüveg sárga lencséjének köszönhetően nagyobb értékben képes kiszűrni a képernyők által kibocsátott kék fényt, ám a monitor szemüvegek eredménye is jónak tekinthető. Az átlátszó lencse sokkal iroda kompatibilisebb, professzionális megjelenést kölcsönöz.

 

szemszem

 

Akciós monitor szemüvegek - munkáltatói támogatással!

Munkáltatóként lehetőségünk van szemvizsgálatot végeztetni azokkal, akik legalább napi 4 órát töltenek monitor előtt és adómentes támogatással biztosítani nekik a kék fény szűrős védőszemüveg beszerzését.

Az alábbi kuponkóddal céges vásárlás esetén 15% kedvezménnyel vásárolhatsz kék fény szűrős monitor szemüveget: OFFICE15
 

A kedvezmény 5 db szemüveg vásárlása felett érvényes a www.snipergamerszemuveg.hu weboldalon.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek