kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Górcső alatt a kollagén pótlásának lehetőségei

Mi az? A bőr középső rétegében (a dermiszben) tölt be kitámasztó szerepet, és ezáltal segít feszesen tartani, a 25. életév betöltése után viszont szép lassan csökkeni kezd a száma a szervezetben.

Górcső alatt a kollagén pótlásának lehetőségei
 

A válasz a kollagén

Ennek a kulcsfontosságú szerkezeti fehérjének a külsőleg történő pótlása az egyik legnagyobb kihívást jelenti a szakma számára. Egy nagyméretű molekuláról van ugyanis szó, amely sajnos nem képes a bőr mélyebb rétegeibe hatolni, mivel molekulatömege jócskán meghaladja az 500 Daltont, amikor is még éppen be tudna jutni a dermiszbe.

De Dr. Erich Schulte megtalálta erre problémára a megoldást, amiért 1987-ben Szépség Oscar díjat is kapott. Három részre bontotta a kollagén molekulát, és liposzóma kapszulákba csomagolta, amelyek a bőrbe jutva szétnyílnak, és kiengedik a kollagénszálakat. Ezek pedig, mivel olyanok, mint a mágnes, újból összeállnak, és teljes valójukban funkcionálnak.

Ebből születettek meg a QMS Medicosmetics Hungary nagyszerű termékei, amelyek hatására a megviselt szövetek erőre kapnak, a fakó arcszín ragyogni kezd, a mély ráncok felületesebbé válnak, a finom ráncocskák pedig kisimulnak. Ezért sem véletlen, hogy jelenleg több mint ezer SPA-ban és szalonban használják őket szerte a világon.

Ezeket a termékeket rendszerben érdemes használni

A maximális végeredmény elérése érdekében a QMS termékeket rendszerben ildomos alkalmazni. Első lépésként a pórusok mélyéig meg kell tisztítanod a bőrt, hogy megfelelően elő legyen készítve a hatóanyagok befogadására. Ehhez csupán annyi a dolgod, hogy a QMS valamelyik mélytisztítóját gyengéden bemasszírozod a nedves bőrödbe, és leöblíted langyos vízzel.

Majd következhet az elhalt hámsejtek eltávolítása a QMS gyümölcssavas peelingjeinek egyikével, amelyek számos előnyt biztosítanak anélkül, hogy mikrosérüléseket okoznának, vagy károsítanák a mélyebben fekvő szöveteket. Nagymértékben hozzájárulnak a kollagén, az elasztin és a hialuronsav termelésének fokozásához és serkentéséhez.

Mindezt pedig kövesse a QMS tonikok egyikének használata, hogy ismét egyensúlyba kerüljön a bőröd pH-értéke, és helyreálljon a savköpeny!

A következő lépések

Most, hogy a bőröd alaposan megtisztult, adj neki egy erőteljes kollagénlöketet a QMS kollagénszérumok valamelyikével, amelyek 97%-ban bőrazonos kollagént tartalmaznak, így a bőr mélyebb rétegeiben is képesek kifejteni a vízmegkötő hatásukat!

Aztán jöhet a hidratálás, amelynek a mértéke nagyban függ attól, hogy az előző néhány lépésre hogyan reagált a bőröd. Előfordulhat, hogy már egy kis mennyiség is elég lesz a QMS hidratálóinak valamelyikéből.

Egy extra gondolat a cikk végére: a QMS bőrápolási rutinnak köszönhetően a bőröd faggyútermelése és hidratáltsága hosszabb távon normalizálódni fog, ezért könnyen meglehet, hogy a későbbiekben egészen más összetételű készítményre lesz szükséged, mint amit jelenleg megfelelőnek érzel.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Aláírták az Operaház új kollektív szerződését - így valósul meg a bérfejlesztés

A Magyar Állami Operaház főigazgatója és az 1332 dolgozót képviselő szakszervezetek elnökei aláírták az intézmény belső életét, működését... Teljes cikk

Varga Mihály: az év eleji 6 százalékos emelés a nyugdíjak reálértékében is növekedést jelent

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára - erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök... Teljes cikk