kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Létezik gyógyír az év végi stresszre

Az év vége mindig rohanással telik, nem csak a magánéletben, hanem a munkában is. Bár az ünnepek a csendről és a békéről kellene hogy szóljanak, mire elvánszorgunk december végéig, sokszor már élvezni sem tudjuk őket. És akkor még szót sem ejtettünk arról, hogy sokszor a családi és baráti karácsonyi ebédek és vacsorák sem épp a nyugalom helyszínei. A pattanásig feszült idegek sajnos nem a legjobbat hozzák ki sem belőlünk, sem szeretteinkből.

Létezik gyógyír az év végi stresszre-

Egy újonnan induló magyar vállalkozás, a Mental Spa Életvezetési és Önismereti Központ célja, hogy az ilyen rossz periódusokban is biztosítson segítséget, legyen szó akár munkahelyi, akár magánéleti problémákról. 

Mivel a cég alapítói maguk is komoly HR-vezetői tapasztalattal rendelkeznek, jól ismerik a munka világából eredő lelki problémákat. Ezért elsősorban ezekre kerestek célzott megoldásokat, amiket tapasztalt mentoraik nyújtanak a hozzájuk ellátogató ügyfeleknek.

A lelki wellness is segít feltöltődni

Ahogy Vass Anita, a Mental Spa egyik alapítója és egyben szakmai vezetője fogalmaz: mindenkinek vannak “elakadásai”. Legtöbbünknek ilyenkor szükségünk van külső segítőre, aki támogat minket a problémák feloldásában. 

Az uniformizált megoldások azonban ezen a területen sem működnek, és a módszerek hatékonyságát nagyban meghatározza a személyiségünk. Amíg valaki a csoportos művészetterápiában találja meg önmagát, másnál jobban beválik az autogén tréning, vagy épp a napindító meditáció. 

Amikor egy nehéz nap után veszünk egy forró fürdőt, azonnal képesek vagyunk ellazulni. Ugyanez működik az életünk nehezebb periódusaira vonatkoztatva is, csak ilyenkor már nem elég a fürdőkád, szükségünk van egy egész “lelki wellness központra”. Ez lehet a számunkra megfelelő mentor és módszer. A Mental Spa pedig abban különleges, hogy személyre szabottan segít az ügyfeleinek a hozzájuk legjobban illő mentor kiválasztásában.

A Teszlek Süveg akcióban

Ha sikerül megtalálni a hozzánk leginkább illő foglalkozást, annak hatása nem feltétlenül csak hetek, hónapok után jelentkezik. Akár már egyetlen alkalom is túllendíthet olyan problémákon, amikkel régóta nem tudtunk megbirkózni. Ezért fontos, hogy az első és legfontosabb lépés, az elhatározás után a második lépésnél, vagyis a választásnál már legyen segítségünk.

A Mental Spa egyik kiemelt szolgáltatása a Teszlek Süveg konzultáció. A Harry Potter filmekből ismert fejfedő magabiztosan osztotta be a kis varázslókat a hozzájuk illő házakba. Épp ezt csinálja Vass Anita is, aki több évtizedes HR-es és önismereti tapasztalattal, és persze a Mental Spa mentorainak alapos ismeretével felvértezve ad tanácsot az élethelyzetünkhöz és személyiségünkhöz szabott módszer és mentor kiválasztásában.

Vass Anita, szakmai vezető - Mental Spa
Vass Anita, szakmai vezető - Mental Spa

Ennek a beszélgetésnek a során a jelentkező Anitával együtt dönti el, hogy az egyéni vagy inkább a csoportos foglalkozás a neki való, illetve hogy melyik mentor lesz számára megfelelő. Ha valaki nem mozog rutinosan az önismereti tréningek és foglalkozások világában – márpedig többségünk talán így van ezzel –, akkor ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni. 

Persze érkezhet valaki célirányosan is: a Mental Spa oldalán elérhető a foglalkozások részletes bemutatása és a legközelebbi időpontok egyaránt, amikre online rögtön be is lehet jelentkezni. Egyrészt tehát Anitával való előzetes egyeztetés nélkül is várnak bárkit szeretettel, másrészt így lehetőség nyílik akár csak egy-egy alkalommal belelesni az adott mentor munkamódszerébe, és akár többféle önismereti módszert is kipróbálni, amíg meg nem találjuk a leginkább hozzánk illőt.

Vass Anita, a Mental Spa szakmai vezetője nem csak a mentorokkal, hanem az ügyfelekkel is személyes kapcsolatot ápol. Úgy gondolja, hogy a tőlük érkező visszajelzések segítenek igazán abban, hogy küldetésüket, vagyis a személyre szabott lelki jól-léti szolgáltatásokat így tudják hitelesen és teljeskörűen nyújtani. 

Úgy érzed, az ünnepek előtt vagy alatt neked is szükséged lehet egy lelki wellness kúrára? A Mental Spa következő önismereti foglalkozásainak listáját és a mentorok részletes bemutatkozását megtalálod a mentalspa.hu weboldalon, ahol akár SOS online konzultációt is tudsz majd kérni, ha már úgy érzed elsodort a karácsonyi forgatag.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk