kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Minisztériumi állás

A minisztériumi állások betöltői közigazgatásban dolgozó állami alkalmazottak. A munkavállaláshoz szükséges feltételek eltérhetnek az egyes minisztériumok esetében, de általában a következőket kell figyelembe venni.

Magyar állampolgárság: Az állami szférában csak Magyarország állampolgárai dolgozhatnak
Szakirányú végzettség: A minisztériumokban dolgozni általában szakirányú végzettséget igényel, például jogász, közgazdász, politológus, stb.

Nyelvtudás: A minisztériumokban bizonyos munkakörök betöltéséhez magas szintű nyelvtudásra van szükség, főként angol és német nyelven.

Állami alkalmazottként: Az állami alkalmazotti jogviszony feltétele a sikeres állásinterjú, valamint a minisztériumi alkalmazotti jogviszonyhoz szükséges képzés elvégzése.
Vizsga: A közigazgatásban munkát vállalni kívánók számára eltérő lehet a vizsgák szükségessége attól függően, hogy melyik szervnél, melyik pozícióban szeretnének dolgozni.
Tapasztalat: Minisztériumi állásoknál gyakran elvárás, hogy a jelentkezőnek legyen tapasztalata a közigazgatásban, vagy a kapcsolódó területen.
Általános jellemzők: A jelentkezőnek tisztességesnek, megfelelő erkölcsi értékrendűnek, egészségnek kell lennie, valamint rendelkeznie kell a minisztériumokhoz szükséges képességekkel és ismeretekkel.

A közszférában dolgozók fizetését bértáblában határozzák meg. A közigazgatási bértábla azokat a bérekkel kapcsolatos elveket és szabályokat tartalmazza, amelyeket a közigazgatási szervezeteknek alkalmazniuk kell a munkavállalóiknak fizetendő bérek kiszámításakor. A közigazgatási bértáblák általában a kormányzati szervezetek számára készülnek, és a közszféra munkavállalóinak bérezését szabályozzák. A bértáblák tartalmazzák a különböző munkakörökre és munkakörökre vonatkozó bérszinteket, valamint azokat a feltételeket, amelyek alapján a bérek emelkedhetnek vagy csökkenhetnek. A közigazgatási bértáblák általában évente frissülnek.

Magyarország minisztériumai a következők 2023. január 1-től:
Agrárminisztérium,
Belügyminisztérium,
Energiaügyi Minisztérium,
Építési és Közlekedési Minisztérium,
Gazdaságfejlesztési Minisztérium,
Honvédelmi Minisztérium,
Igazságügyi Minisztérium,
Kulturális és Innovációs Minisztérium,
Külgazdasági és Külügyminisztérium,
Miniszterelnöki Kabinetiroda,
Miniszterelnökség és
Pénzügyminisztérium

A minisztériumok közül Budapest központtal, a Belügyminisztérium (BM) az egyik legnagyobb kormányzati szervezet Magyarországon, amely számos különböző munkakörrel rendelkezik. A BM felelős a biztonsági és rendfenntartási feladatokért, valamint a közbiztonságért. A BM munkatársai a következő munkakörökben dolgozhatnak:
Rendőrök: A BM rendőrei felelősek a közbiztonságért, valamint a bűncselekmények és rendbontások megelőzéséért és felderítéséért.
Tűzoltók: A BM tűzoltói felelősek a tűzesetek megelőzéséért, valamint a tűz oltásáért és a károk minimalizálásáért.
Biztonsági őrök: A BM biztonsági őrei felelősek a kormányzati épületek, valamint az állami események biztonságáért.
Közigazgatási ügyintézők: A BM közigazgatási ügyintézői felelősek az ügyfelekkel való kapcsolattartásért, valamint az ügyek adminisztratív kezeléséért.
Közlekedési rendőrök: A BM közlekedési rendőrei felelősek a közlekedés biztonságáért, valamint a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzéséért.
Technikusok: A BM technikusai felelősek a különböző technikai eszközök, rendszerek és járművek üzemeltetéséért, karbantartásáért.
Munkák a minisztériumokban könnyen találhatóak a Közigallas.hu-n.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Sofőrállás

Sokféle sofőr állás létezik, nézzünk, milyen lehetőségek kínálkoznak a különböző közlekedési eszközök vezetőinek. Teljes cikk

Minisztériumi állás

A minisztériumi állások betöltői közigazgatásban dolgozó állami alkalmazottak. A munkavállaláshoz szükséges feltételek eltérhetnek az egyes... Teljes cikk

Home office munka

A home office (otthoni munka) lehetővé teszi, hogy a dolgozók a saját otthonukból végezzék el a munkájukat, anélkül, hogy a vállalat székhelyén... Teljes cikk