kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Partnerségi megállapodást kötött egy nyugdíjasszövetkezet és a Coop Szolnok

Partnerségi megállapodást kötött hétfőn Szolnokon a Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Coop Szolnok Zrt., hogy ösztönözzék a dolgozni akaró nyugdíjasok munkába állását - írja az MTI.

images

images

A magyar kormány felismerte, hogy a munkaerőhiány egyik megoldása lehet a dolgozni akaró nyugdíjasok munkába állásának ösztönzése - jelentette ki a szolnoki Bizalom nyugdíjasszövetkezet igazgatóságának tagja a szövetkezet és a zrt. partnerségi megállapodásának aláírása előtti sajtótájékoztatón.

Bodnár János azt mondta: a kormány előterjesztésére az Országgyűlés megalkotta a kereteket, hogy a nyugdíjasok egy közérdekű szövetkezet tagjaként, kedvező feltételekkel vállalhassanak munkát. Szólt arról, hogy a Magyarországon élő mintegy kétmillió nyugdíjas jelentős része szeretne munkát vállalni, miközben a felmérések szerint munkaerőhiány van.

Kitért arra, hogy az lehet a szövetkezet tagja, akit a száz forint vagyoni hozzájárulás megfizetése mellett a szövetkezeten keresztül kiközvetítenek egy munkáltatóhoz. A nyugdíjas a szövetkezettel köt szerződést, és addig lehet tag, amíg a szövetkezeten keresztül munkát végez. A szövetkezeten keresztül megbízással, nem munkaviszony keretében dolgoznak, így többlet nettó jövedelemre tehetnek szert.

Elmondta: szolnoki szövetkezet augusztus 17-én 23 ember részvételével a megyében elsőként alakult meg, és hétfőn nyitották meg első irodájukat Szolnok belvárosában, a Baross úton. Jelenleg öt céggel van szerződésük és hattal zajlanak előrehaladott tárgyalások, 150 tag pedig már a szövetkezeten keresztül vállal munkát.

Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: az idén 71 éves, száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoport a szövetkezeti rendszerből nőtt ki. A cégnél 1661 ember dolgozik, közülük 124 a nyugdíjas. Bejelentette: a napokban fogadta el a Coop Hungary vezetősége egy "Coop Akadémia" elindításának ötletét, amely tanulóknak, középkorú és nyugdíjasok dolgozóknak is továbbképzési lehetőséget biztosít.

Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta: a kormány anyagilag és erkölcsileg is megbecsüli a nyugdíjasokat, és méltatta a Coop cégcsoportnak a közösség érdekében végzett tevékenységét.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte: 2010-ben a kormány egyik bejelentése volt, hogy egymillió munkahelyet fog létrehozni tíz év alatt az országban. Hét év elteltével már több mint 700 ezer új munkahellyel gyarapodott az ország. A polgármester kitért arra is, hogy harmonikus és folyamatos az együttműködés a Coop Szolnok Zrt. és a város között, és bejelentette: az önkormányzat is kapcsolódik közfoglalkoztatóként a nyugdíjasszövetkezeti rendszerhez.

Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnök azt mondta: Magyarországon a nemzetgazdasági ágazatok közül a kereskedelem a legnagyobb foglalkoztató, a statisztikák szerint csaknem 500 ezer ember dolgozik ezen a területen.

MTI
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Minden váltáson gondolkodó munkavállaló potenciális jelölt

Kutatások szerint a munkavállalók közel egyharmada megfontolná a munkahelyváltást egy jó ajánlat miatt. Többszázezer betöltetlen pozíció jelzi,... Teljes cikk

Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Teljes cikk

2023-as trendek a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén

Várhatóan 2024 is mozgalmas év lesz a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területén, de még mielőtt igazán beindulnának az új év folyamatai,... Teljes cikk