kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Tökéletes megoldás a vízmegtakarításra: a habszappan

A víz értékéről nem lehet eleget beszélni, ahogy arról sem, hogy figyelni kell a felhasználására. Felelős döntések sorozatát kell meghoznia minden vállalatnak akkor, amikor lehetőségeket keres a takarékoskodásra: ilyen a habszappan használata is.

tökéletes megoldás a vízmegtakarításra: a habszappan
Kézmosás habszappannal - a felhasznált víz csaknem fele megtakarítható

A munkahelyeken a mosdóhigiéniára minden esetben nagy hangsúlyt kell fektetni, ezen belül a habszappan megfelelő használata is kardinális kérdés lehet. Segítségével a kézmosásra használt víz 45%-a is megtakarítható, ami 100 munkavállaló esetén, éves szinten mintegy 56 000 liter vizet jelent.

A szappan és más mosdóhigiéniai termékek beszerezhetők a Flornál. A webáruház széles körű választékkal várja partnereit: ipari papírok és professzionális tisztítószerek importjával és forgalmazásával foglalkoznak.

Ők is vallják, hogy a vállalatok környezeti felelősségvállalásának a hangsúlyos területe továbbra is az erőforrások fenntartható és hatékony felhasználása. Csökkenteni kell a környezeti hatásokat, ezáltal pénzt takarítani meg, és mérsékelni kell a különböző az energia- és természeti erőforrásoknak, például a víznek a felhasználását.

Figyelni kell a mellékhelyiségek vízfelhasználására

A környezeti hatásuk értékelése során a vállalatok többsége hajlamos figyelmen kívül hagyni a mellékhelyiségeket, pedig az az átlagos irodai vízfelhasználás 37%-át adja. Így nagyon fontos, hogy a cégek a csöpögő csaptelepek javítása mellett ügyeljenek a kézhigiénés termékekre is, mert azok is befolyásolhatják a teljes vízfogyasztás mértékét.

A kézmosási gyakorlatokkal kapcsolatban is kutatást végeztek

A habszappan falra szerelhető, habos kézmosó rendszer, ami a hagyományos folyékony szappanok alternatívájaként jelentős vízmegtakarításhoz vezet. A rendszer működésének lényege, hogy egy patronba beépített pumpa egy speciális összetételű folyékony szappant kever össze levegővel, 10-szeresére növelve a szappan térfogatát, így a kézmosáshoz azonnali habzást biztosít.

2009-ben az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján kiderült, hogy a habszappan alkalmazása a folyékony szappan helyett jelentősen képes csökkenteni a vízfelhasználást.

Milyen előnyei vannak a habszappan használatának?

A habszappan alkalmazásának a felhasznált víz mennyiségének csökkentése mellett még számos előnye van:

  • Takarékoskodik az energiával, hiszen nem kell a kézmosáshoz a vizet felmelegíteni.
  • Fokozottabban érvényesül a fenntarthatóság: nem kell vegyszereket használni a szappan sűrítéséhez. Emellett a habszappanok nem szennyezik a környezetet sem, könnyen lebomlanak.
  • Kevesebb terméket kell felhasználni - ennek az az oka, hogy a habszappan nyolcszor jobban terítődik a kezeken a folyékony szappanhoz képest, így átlagosan 36%-kal kevesebb kell belőle.
  • Csökkenti a vállalat környezeti lábnyomát.

A habszappan Önnek is tökéletes megoldást jelent akkor, amikor takarékoskodni kíván a felhasznált víz mennyiségével. Tegyen hathatósan a fenntarthatóságért!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nők a kormányművek mögött - Lányok Napja a Boschnál

A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch... Teljes cikk

NAV: a mobilappban bárki ellenőrizheti adószámláját

Az alkalmazásban a foglalkoztatási adatok is lekérdezhetőek. Teljes cikk

Jobban aggódnak a munkájukért a magyar dolgozók, mint tavaly év végén

Előző évhez képest minimálisan ugyan, de kissé visszaesett a magyar munkavállalók optimista percepciója az aktuális munkahelyük fennmaradásával... Teljes cikk