kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Top HR konferenciák Európából 2020-ban

Temérdek a HR-eseknek, toborzóknak, vállalati oktatási szakembereknek szóló konferencia és kiállítás 2020-ban is. Nem könnyű választani. Most hét konferenciát és kiállítást ajánlunk, amivel biztosan nem fog mellé. Kifejezetten az országhatáron kívülről. Érdemes ugyanis időnként más országban gyűjteni impulzusokat, kapcsolatokat. Budapestről két-három óra alatt repülővel minden helyszín elérhető.

Zukunft Personal Europe

Szeptember 15-17., Köln Messe
Április 21-22., Hamburg (Zukunft Personal Nord néven)
Május 12-13., Stuttgart (Zukunft Personal Süd és Corporate Health Convention néven)
Webcím: www.europe.zukunft-personal.com


A Personal Hungary-t ugyan már nem rendezik meg, a német “anyaesemény”, a Zukunft Personal Europe viszont továbbra is hasít. A húsz éves múltú HR konferencia és szakvásár tavaly 770 kiállítóval és 20 700 látogatóval csúcsot döntött, és továbbra is Európa vezető HR rendezvénye. Az esemény rangját jelzi, hogy legutóbb a német munkaügyi miniszter nyitotta meg, a panelbeszélgetésen pedig mellette a Deutsche Telekom, az IBM és a Siemens HR és felsővezetői osztották meg gondolataikat. Megalakult a “Future of Work Kezdeményezés” hat cég részvételével. Ők idén őszre gyakorlati példákat, cselekvési terveket dolgoznak ki a buzzwordként is használt “Future of Work” bemutatására.

Egyre több a magyar látogató és kiállító. Legutóbb 15 vállalat vett részt Magyarországról (startupok, nagy múltú IT szolgáltatók, szoftverfejlesztők, HR tanácsadók, munkaerő közvetítők és kölcsönzők és tréning cégek), közülük 10-en "HR Tech Hungary" néven egy magyar közösségi standon. Ők 4,8-ra értékelték a részvételt az 5-ből. A szeptemberi rendezvényen kívül tavasszal egy északnémet és egy délnémet eseményre is sor kerül Hamburgban illetve Stuttgartban.
Jegyárak: tavaly a napijegy 80 euró (26 ezer forint), a 3 napos jegy 125 euróba (41 ezer forint) került. Az idei árak tavasztól lesznek elérhetőek.

Unleash

Március 24-25., ExCeL London (Unleash Spring)
Május 12-13., MGM Grand Las Vegas (Unleash America)
Október 20-21., Párizs, Convention Centre (Unleash World)
Webcím: www.unleashgroup.io


“Ha eljössz az Unleash Worldre, akkor a munka forradalmának epicentrumában találod magad” - áll az egyik legdinamikusabban fejlődő HR konferencia anyagában. Az Unleash HR Tech expóként pozicionálja magát (2017-ig HR Tech Worldnek hívták), ám legalább annyira szól az emberről is. Az unleash szó arra utal, hogy ebben a hihetetlen gyors digitális transzformációban engedd el, szabadítsd fel embereidet, hogy kihozzák a maximumot, járatlan utakon definiáljanak újra iparágakat.

Unleash
Érdekesség, hogy az eseményt az alapító Marc Coleman csapata Budapestről hozza tető alá számos magyar munkatárssal. 2020-ban három Unleash lesz: márciusban Londonban, májusban Las Vegasban, októberben pedig Párizsban. A márciusi rendezvény hívó szlogenje “Transformation… now!” Rendszeres előadója az Unleashnek Josh Bersin a szakma egyik neves influencere, tavaly ősszel látványos előadást tartott Janina Kugel, a Siemens HR vezetője. A szervezők minden alkalomra hívnak sztárvendéget. Járt már náluk Richard Branson (vállalkozó, a Virgin Group alapítója), Arianna Huffington (médiaalapító, szerző), Esther Perel (pszichoterapeuta) tavaly ősszel Bob Geldorf (zeneszerző, politikai aktivista). A londoni fesztivál előadói között a Deutsche Telekom, a Novartis, a Santander, Loreal menedzserei. A belépőjegy ára 1195 font (466 ezer forint), elővételben február 7-ig 895 font (349 ezer forint). Az Unleash kiállítás része ingyenesen látogatható szintén regisztrációval.

Learning Technologies

Február 12-13., London, ExCeL
Web: www.learningtechnologies.co.uk


Aki kíváncsi arra, hogy mi zajlik a tanulási technológiák dinamikusan változó piacán, neki februárban Londonban a helye. 21. alkalommal rendezik meg ezt a patinás kiállítást és konferenciát, másodszor az impozáns ExCeL kelet-londoni rendezvényközpontban. Fókuszban a szervezeti tanulás és az ezt támogató technológia lesz. Már február 11-én indul az előprogram egész napos workshopokkal. Összesen 700 szakembertől lehet ellesni a legújabb trendeket. Ami még várható: 8500 feletti látogató, 200 szeminárium, 200 feletti kiállító. A kiállítás regisztrációval ingyen látogatható, a konferencián való részvétel 1295 font + áfa (körülbelül 500 ezer forint). Utóbbival még egy sor szolgáltatás, szakmai közösségi tagság, tananyagokhoz való hozzáférés és networking lehetőség is jár. Ha január 31-ig jelentkezik, akkor 5 százalék kedvezményben részesül.

Talentpro

Március 25-26., Zenith & Kohlebunker München
Web: www.talentpro.de


Talentpro
A HR vezetők, a fejvadászok, a személyzeti tanácsadók és az employer branding szakértők egyik feltörekvő rendezvénye ez Németországban, amely a toborzás és az employer branding körül forog. “Expofesztiválként” pozicionálják, csupán két évvel ezelőtt indult, de tavaly már 1669 szakmai látogató, több mint 70 előadó vett részt rajta. A márciusi programból négy témaindító előadás ismert. A Recruitingdaily.com elnöke arról beszél, hogy mit tanulhatnak a HR stratégák a világ legsikeresebb futballklubjaitól. Aktív sourcing témában az amerikai BrainGain egyik guruja tart előadást. Influencer marketingben pedig két német szakember osztja meg legjobb gyakorlatait. Online vásárolva 99 euró (33 000 forint) a belépőjegy, az első 700 darabot ennél olcsóbban adják (49 illetve 69 euróért a gyorsaság függvényében).

The HR Congress

November 17-18., Valencia Congress Center
Web: https://hr-congress.com/


“Üdvözlünk a HR Davosában.” Ezzel az üzenettel fogad a rendezvény weboldala, amely a szervezők felfogása szerint “globális mozgalom, melynek célja emberközpontú szervezetek építése és megtervezése. A szervezetek nem innovatívak, se nem agilisak, csak azok az emberek azok, akikben ezt kialakítják. A szervezetek nem nyerhetnek a piacon embereik nélkül.” Tavaly negyedszer találkoztak az ezt az értéket valló HR vezetők - 1500-an - Nizzában, 2020-ban Valenciában folytatják.
Mennyibe kerül a részvétel? Aki február 28-ig vásárol, neki 395 euróba, de március 31-e után már 795 euróba. Kik lesznek jelen? A weboldalon található infó alapján mások mellett előadóként lép fel a Coca-Cola HR szolgáltatásokért felelős alelnöke, a Nike tehetségmenedzsere és a Recruitingdaily.com elnöke. Kevesen tudják, hogy az esemény szervezője, a Stamford Global egy magyar vállalkozás, Európa egyik elit HR konferenciáját tehát Budapestről hozza tető alá egy multikulturális csapat.

Beyond

Június 11-12. Amszterdam, De Kromhouthal
Web: www.beyondhrforum.com


Beyond
The Global HR Leadership Forum. Ezzel az alcímmel hirdeti magát ez a Hollandiában tartott HR vezetői esemény. Az idei programról egyelőre kevés konkrétumot tudni, a korábbi előadók között szerepelt mások mellett az Unilever, az ING, a Metro, a LinkedIn, a Nestle és az Uber HR vezetője is. Nem klasszikus konferencia, hanem a keynote előadások közé egy-egy téma köré épített kiscsoportos beszélgetések, a második nap pedig egy hackathonból áll, tehát networkingre is jól használható. A helyszín is izgalmas: egy egykori ipari gyártócsarnokot varázsoltak gyönyörű konferenciahelyszínné Amszterdam északi részén. A részvételi díj 1195 euró (395 ezer forint).

Rethink! HR Tech Europe

November 30-december 1., Berlin, Titanic Chaussee
Web: www.rethink-hrtech.com


Rethink HR tech
Nemrég ért véget az esemény, már szervezik az újat. A digitális HR transzformációhoz és stratégiához, a tudásmenedzsmenthez és a “leadership 4.0”-hoz kaphatnak itt a résztvevők impulzusokat, tanácsokat. Az egyes szekciókat harmincnál is több iparági vezető koordinálja, a keynote előadásokat világcégek HR vezetői és HR tech szakemberek tartják (tavaly például a Facebook, az Adidas, a Mastercard és az Airbus menedzserei is ott voltak). A standard jegy 1495 euró (493 ezer forint). Ezért a belépőn túl több mint húsz esettanulmányhoz jut hozzá a látogató és tíz körüli interaktív workshopon vehet részt.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A tanár is munkavállaló!?

Employer branding, toborzás, munkáltatói márka, karrierút, megtartás, juttatások, bérbenchmark stb. Szinte már elcsépelt szavak, unalomig... Teljes cikk

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, azaz „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító... Teljes cikk

Hányan vannak azok, akik munka nélkül egyáltalán nem engedhetnék meg maguknak a tanulást?

Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint hazánkban a felsőoktatásban tanuló hallgatók egynegyede (25%) közepes anyagi nehézségekkel küzd, míg a... Teljes cikk