Kérdezz-felelek

Az lenne a kérdésem, hogy februárban töltöm be az öregségi nyugdíjkorhatárt, mikortól lehet beadni az özvegyi nyugdíj kérelmemet? Miután betöltöttem vagy előbb is lehet?

Le vagyok százalékolva 40 százalékra. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyit dolgozhatok, hány órában dolgozhatok. Most kell mennem felülvizsgálatra, 6 éve vagyok leszázalékolva. Most dolgozok 8 órában, félek hogy elveszik tőlem az ellátásomat. Sajnos kevesebb órában nem tudtam dolgozni, nem vettek fel. Nagyon kevés a rokkant bérem, így kell hogy dolgozzak hogy megéljek.

REHAB-járadékos lettem 2014. október 7-től, 2017. október 16-ig. B1 minősítést kaptam, azokkal az orvosi papírokkal, amelyek addig megvoltak. Időközben a végére értem a kivizsgálásoknak és sajnos kiderült, hogy a gerincem szétcsúszott és az állandó derékfájás, illetve mozgásom korlátjának ez lenne az eredője. Mivel 1963-ban születtem egyelőre nem javasolják a műtétet, de állapotrosszabbodás címén javasolták, hogy adjak be felülvizsgálati kérelmet. Nem tudom hogyan tovább. Kérdésem hol és hogyan kell intézni, mi szükséges ehhez. A határozat alapján dolgozhatnék 4 órában, de a gerincem miatt maximum két hetet tudok eljárni dolgozni, ekkor derékfájásom annyira megerősödik, hogy még a járás és ülés is fájdalmat okoz. Egyetlen munkahelyen sem értékelik, ha két hetente esetleg táppénzre, vagy betegszabadságra kerülnék. Őszintén nem tudom mit is tegyek.

2011.02.01. óta vagyok rokkant (gyógyíthatatlan daganatos) állapotom végleges. 62 éves vagyok, több mint 42 év munkaviszonnyal, távmunkában dolgozom. 2011-re kaptam 0,5 százalék nyugdíjemelést. 2012-től jogszabályi változásra hivatkozva nem, mondván csak szolgálati időt eredményez, amire esetemben nincs szükség. A rokkantsági ellátásom magasabb, mint a nők 40 éves munkaviszonya alapján járó nyugdíjam lenne, így nekem kizárólag a 0,5 százalékos évenkénti emelés jöhetne szóba. Vagy az lenne a megoldás, hogy tőlünk ne vonjanak 10 százalék nyugdíjjárulékot! A jelenlegi jogszabály diszkriminatív, az egészséges nyugdíjas honfitársam megkapja az évenkénti 0,5 százalékos emelést, én aki az ÉLETÉÉRT küzd hiába dolgozom, a 10 százalék levonás megtörténik és nem kapok semmit.

Meg szeretném kérdezni, hogy milyen támogatásra vagyok jogosult, mivel sajnos sm /sclerosis multiplex/ betegségem van. Amit tudok, az havi 5 ezer forint adókedvezmeny, rokkant parkolókártya. 50 százalék a minősítésem. Kérdésem van-e pótszabadságra jogosultságom vagy valami egyébre?

34 éves munkaviszonnyal rendelkező pedagógus vagyok. 2010-ben rosszindulatú emlőrákot diagnosztizáltak. Hivatásom feladása nélkül csináltam végig a kezeléseket. 2016 februárjában ebből a betegségből kifolyólag rosszindulatú agydaganatom lett. Jelenleg táppénzen vagyok, és a leszázalékolásomért szeretnék folyamodni. Egyéves táppénzem 2017 február végén jár le. Nettó keresetem 200 ezer forint volt. Táppénzem jelenleg 167000 ft. Kérdésem, hogy mikor indítsam el a kérelmet, diagnózisom alapján mire számíthatok? Orvosi kezelés és onkopszichiátriai kezelés alatt állok.

Ha egy szervem hiányzik,és reumatid arthitis betegségem van akkor is jár az adókedvezmény? És mennyi jár? Visszamenőleg is lehet igényelni?

Kérdésem a fizetett ünnepek elszámolásával kapcsolatos. Közalkalmazottakról van szó, heti 40 órás munkarendben. Ha például aug. 20-án a munkáltató elrendeli a munkavállaló számára a munkavégzést 4 órában, akkor az a 4 óra leadásra kerül, mint munkavégzés fizetett ünnepnapon és pénzbeli juttatásként kerül kifizetésre. De közben keletkezik 4 óra túlórája is. A kérdésem az lenne hogy ezt a 4 órát kiveheti e pihenőnapként (természetesen 4 óra időtartamra) vagy leadható-e túlmunkaként és pénzbeli juttatás járhat e érte?

Olyan kérdésem, hogy a múlt héten szombaton benn voltam túlórán, a következő héten nem mentem be, kedden reggel írtam sms -t a műszakvezetőmnek, hogy nem tudok bemenni és csúsztatnám a múlt heti túlórámat. Mire ő egyből beírta aznapra az igazolatlanomat, ami bónuszok és cafetéria megvonással jár. Tehát 1 túlórám van, és pár nap szabadságom, de mégis igazolatlan napot írtak be. Hozzáteszem neves cégről van szó, gépi idő elszámolással. Mit tanácsolnak mit tegyek, hogy fizetéskor ne vesszen el ennyi pénzem?

A segítségüket szeretném kérni a szabadságolásom ügyében (egy évre járó szabadnapjaim száma: 25). Heti 20 órás munkaidőben dolgozom egy cégnél az alábbiak szerint: H-Cs: napi 3 órában távoli munkavégzés, P: napi 8 óra személyesen az irodában. A kérdésem az lenne, hogy ez esetben, ha egy pénteki napon szabadságot szeretnék kivenni, az valóban 3 nap szabadságnak felel meg? A H-CS napoknál ez hogyan alakulna?

Bízom benne hogy tud segíteni a problémámban. Három kérdésem is lenne. 2016. november 5-én lejár a gyesem. Jeleztem a munkáltatóm felé, hogy vissza szeretnék menni. Erre ők egyrészt nem azt a pozíciót ajánlották fel (ugyanolyan körülményekkel), mint amiből gyedre mentem, mert az megszűnt. Helyette ajánlottak olyat, aminek a munkaideje nem a korábbi 8:00-16:00-ig, hanem 7:00-23:00-ig. Ezt megtehetik? Ha ezt meg is tehetik, közölték velem, hogy fel fognak hívni telefonon, egy 15 perces angol nyelvű tesztre, hogy leteszteljék a nyelvtudásomat. Amennyiben nem felel meg nekik, akkor nem vesznek vissza. Szerintem ez felháborító. Nyilvánvalóan a 3 év otthon töltött idő alatt kopott az angol nyelvtudásom. Minthogy azt is elfelejtettem már hogy hogyan működnek az ottani számítógépes alkalmazások, nyilván azt is ismételnem kell. Ettől függetlenül könnyű ebbe visszarázódni, és ha elkezdem, úgyis visszajön. Jogos döntés lehet részükről, hogy tesztelnek? és esetleg emiatt nem vesznek vissza? Azt írták, van 57 nap összegyűjtött szabadságom. Ezt, ha bármilyen okból nem vesznek vissza, vagy az általuk felajánlottakat nem tudom elfogadni, ezt az 57 nap szabadságot ki kell fizetniük?

25 év alatti pályakezdő vagyok, jelenleg 4 órás részmunkaidőben dolgozom, ez év március végétől, de szeretnék munkát váltani, mert nem a képzettségem szerinti munkakört töltöm be. A kérdésem ezzel kapcsolatba az lenne, mivel a 25 év alatti pályakezdők kedvezményét az veheti igénybe, aki maximum 180 munkanappal rendelkezik, akkor a 4 órás részmunkaidős foglalkoztatottaknál a kedvezmény számításánál a megkezdett munkanapok száma a felére csökken vagy ugyanúgy számolják el, mint a teljes időben foglalkoztatottaknál?

12 órában dolgozom, 24 szabad majd 12 megint és ezt követően 48 óra szabad és ez így megy folyamatosan. Az volna a kérésem, hogy jár-e éjszakai pótlék? Valamint van olyan hónap, hogy 192 órát is dolgozom, de nincs elszámolva minden órám. Mivel azt mondják nem lehet csak 168 órával számolni. Mivel a munkáltató azt mondja kéthavi keretben számol. De a bérpapír szerint nem veszem észre az elmaradt összeget sehol megjelenni.

Elváltam, van három gyerek. Az ítélet szerint nekem ítélték őket, és a közös felügyelet annyit jelent nálunk hogy kéthetente hétvégén láthatja az apuka őket. Igénybe veszi a gyerekek után a családi adókedvezményt. Én nem írtam neki alá semmit és ezt is véletlenül tudtam meg. Törvényes ez? Beleszólása sincs semmibe. Nálunk nem 50-50 százalék a felügyeleti jog. Én is igénybe veszem az adókedvezményt rájuk. Törvényesen jut hozzá minden kedvezményhez az apuka?

Én szerencsésnek mondhatom magam a várandós lányommal szemben. Próbaidő alatt, merő jóindulatból megemlítette a munkáltatónak, hogy várandós. A főnöke azt mondta semmi gond, majd pár nap múlva bement a lányomhoz munkaidő vége előtt 1/2 órával és választás elé állította: vagy napi szerződéssel foglalkoztatja, vagy 3 havi ki-be jelentéssel dolgozhat tovább. Miután gyermekvállalás előtt áll, így a kismamát megillető gyás, gyed, gyes is kétséges, arról nem is beszélve, hogy 8 hetesen merre menjen munkát vállalni! És miből tartsa fenn magát és az albérletet amiben lakik Mit tehet,merre mehet panaszával?!

A tanácsát kérném: novemberben jár le a gyedem. Munkából jöttem gyedre, tehát munkaviszonnyal rendelkezem. A kérdésem az lenne, hogy novemberig vállalhatok-e hivatalosan másodállást, úgy hogy ugye már be vagyok jelentve. Közben kapom a gyedet. Ez azért lenne így, mert nem a munkahelyemre akarok visszamenni dolgozni...viszont felmondani sem szeretnék, amíg onnan kapom a gyedemet.

A lányom 12 hetes terhes, jelezte a munkáltatónak hogy babát vár, két hétig semmi reakció nem volt, rendesen jár dolgozni. Majd egyszer csak közölték vele, hogy felmondanak neki. Határozott idejű munkaszerződése van. Kérdésem, hogy őt védi-e őt a kismamákra vonatkozó felmondási védelem.

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy hónapban 21 munkanap volt, és a dolgozó 16-ot dolgozott és 6 nap szabadságon volt, akkor a 16 ledolgozott munkanapot hogyan kellett volna a bérszámfejtőnek elszámolnia?

A munkáltatóm a 2. gyermekem születése után nem tud tovább alkalmazni, közös megállapodással válunk meg egymástól. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy év végéig még gyesen vagyok, januárban elkezdem kivenni a felhalmozott szabadságomat, ami április 28-ig tart, így csak április végével szűnik meg a munkaviszonyom (8 órás). Ez idő alatt természetesen tényleges munkavégzés nem történik. A kérdésem az, ha ez idő alatt találnék másik munkahelyet, április 28-a előtt munkába állhatnék-e?