Kérdezz-felelek

Szállodánkban recepciós kollégák 6 havi munkaidőkeretben dolgoznak. Most júliusban számolták el részükre a túlórákat. Ennek kapcsán merült fel a következő probléma: az elérhető munkaügyi naptárak szerint az első félévi munkaórák száma 1008 óra. Túlóra elszámolás során 1040 órával számolt a munkaügyes kolléga. Ez a 32 óra eltérés pont az a 4 ünnepnap, ami hétköznapra esett. Egy folyamatosan nyitva tartó szállodában, több műszakban, folyamatos munkarendben dolgozó recepciósok esetén a hétköznapra eső ünnepnapok beleszámítanak-e a kötelező óraszámba?

Mint nemzetközi gépkocsivezető dolgoztam, 60 éves koromban, 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjas lettem, de a munkámat tovább folytattam.Hegyeshalomban rakodtam, 2016.01.20-án, 15.40 perckor, az árú rögzítése közben megcsúsztam és leestem a platóról. Eltörött a jobb térdem, és a szalagjaim is erősen zúzódtak. A balesetről természetesen a munkáltatóm nem vett fel jegyzőkönyvet, 2 hónapig utalt 70-70.000Ft-ot, és 2016.03.31-el pedig megszüntette a munkaviszonyomat is. Most az ügyem a Munkaügyi Főfelügyelőségen van, mert 2016.04.20-án panaszt tettem, voltam az EÜ Pénztárba, ahol elutasítottak, majd ha a baleseti jegyzőkönyv meg lesz, akkor menjek vissza. Jelenleg is kezelésekre járok, utána nem tudom mi lesz. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem illet meg engem táppénz?

Azzal kapcsolatosan szeretnék tájékozódni, van-e szabályzat arra az esetre, ha a munkavállaló év közben rendes felmondással megszünteti a munkaviszonyát, hogyan kell az OTP Szép-kártyára feltöltött összeg őt meg nem illető időarányos részét visszafizetni a munkáltatónak? Amennyiben a munkavállaló még rendelkezik a SZÉP-kártyán a túlfizetett összeggel vissza lehet-e utalni arról a pénzt, ahelyett, hogy a munkáltató a béréből vonná azt le?

Átszervezés miatt felmondtak jelenlegi munkahelyemen, egy katolikus fenntartású közoktatási intézményben, ahol adminisztrátor voltam. Jelenleg felmentési időmet töltöm, mely 6 hónap és október 5-től fel vagyok mentve a munkavégzés alól. 2017 január 2-án szűnik meg a munkaviszonyom. Ettől számítva szeptember 9-én szerezném meg a jogosultságot a nők 40 éves szolgálatban töltött idő utáni nyugdíj lehetőségére. Bízom benne, hogy el fogok tudni helyezkedni erre a kevés időre is. A kérdésem az, hogy egy igazán jó - nem sok jövedelem -, de bejelentett jogviszonyú kérdezőbiztosi álláslehetőséget kaptam. Nekik nagyon kellene az ember, de nem tudom, hogy mitévő legyek. Van-e lehetőségem valamilyen munkaviszony létesítésére. Kb. augusztus 20-ig kellene dolgoznom, mivel onnan kezdve veszem ki az éves szabadságomat. Azt is szeretném tudni, hogy két helyen nem lehet ugye munkaviszonyom?

Gyermekfelügyelőként dolgozom. 2016-ban eddig még nem kaptunk Erzsébet utalvány. Előző évben 2.800 forintnyi utalványt kaptunk minden hónapban. Kérdésem, hogy miért nem kapunk? Nem kaptunk választ még eddig a vezetőinktől?

Próbaidőm lejárta után a munkáltatóm nem hosszabbította meg a szerződésemet. A próbaidő alatt a kapott munkaruha használatát a kollektív szerződésben foglaltak szerint kötelezővé tette számomra. Azonban a próbaidő letelte után, mivel nem foglalkoztattak tovább, a felbontott és használt munkaruhák árát szintén a kollektív szerződésben meghatározottak alapján köteles voltam megfizetni. Ezt egy kissé ellentmondásosnak érzem, hogy kötelezővé tették a hordását, majd a próbaidő lejárta után a foglalkoztatás megszüntetésénél pedig a kifizetésére köteleznek. Ez a munkajog szerint egy helyes eljárás Ön szerint? A kollektív szerződés ennyire ellentmondásos tartalma nem sérti a munkavállaló jogait?

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy július 31-én lejár a gyedem. A munkahelyemen megszűnt az a munkakor, amiben én dolgoztam. A munkáltató nem köteles ilyenkor 30 napra visszavenni engem? Illetve, hogy ilyen esetben jár-e a végkielégítés?

Én is a nők 40 éves szolgálati idejét elérve megyek nyugdíjba. Közalkalmazottként dolgozom, 2016. 07.20-án jár le a munkaviszonyom. Jelenleg még a fölmentési időmet és a szabadságomat töltöm. Jár-e nekem végkielégítés? Most beszéltem egy ismerősömmel, aki óvónőként állítólag 1 millió forintot kapott.

C2-es kategóriába soroltak. Egészségkárosodásom 52 százalék, nem rehabilitálható. Tudom, hogy lehet keresőtevékenységet folytatni, de közmunka programban is részt vehetek? Vanm aki azt mondja lehet, van aki azt mondja nem. Legyen szíves nekem választ adni, mi az igaz.

1954-ben születtem. 2007 óta vagyok rokkantnyugdíjas. Jelenleg 7 órában dolgozom. idén 40 éves törzsgárda jutalomban részesülök. Kérdésem, hogy milyen keresetkorlát vonatkozik rám. Egyszer túllépem a keresetkorlátot (ez 5 havi bér) a többi hónapban keresetkorlát alatt vagyok, akkor nem szűnik meg a rokkantsági ellátásom?

Én 2014 augusztusában kerültem a Rehab bizottság elé, 45 százalékra minősítettek le. Jelenleg 43.290 ft-ot kapok. 2015-ben /július 20.-án/ amputálták a jobb lábam térd alatt. Mindez mellett sikerült 2 infarktus és egy tüdőembóliát kapnom. Több mint fél évet töltöttem különböző kórházakban, 11 db zárójelentést kaptam. Mivel csepeli lakos vagyok, az itteni kormányablaknál adtam be az újraminősítés iránti kérelmemet állapotváltozás miatt múlt hét kedden. Kérdésem: 1. milyen minősítésre számíthatok a 45 százalékhoz képest, 2. az eddig kapott összeg - nagyjából - hogy módosulhat 3. ha módosul az összeg, mikori dátumtól kaphatom.

Feleségem állandó éjszakai alkalmazott. Hétfőtől-csütörtökig 22-06-ig dolgozik, pénteken 17 órától szombat hajnali 1 óráig. Szombat-vasárnap pihenőnap. Éjszakai pótlékot kap 15 százalékot. Kérdésem, hogy a pénteki munkanapra 18 és 22 óra közt jár-e neki délutáni pótlék? Ezzel a beosztással dolgozik már 6 éve, ha esetleg járna, visszamenőleg hogyan lehet érvényesíteni.

Én 1989-2008-ig közalkalmazottként dolgoztam, utána 6 évet máshol és most a helyi óvodában dolgozom dajka beosztásban április óta ismét közalkalmazottként. 21 nap szabadságom van 44 éves vagyok. Jól van ez így megállapítva?

2008 óta dolgozom a munkahelyemen. 2014-ben született a kislányom, jelenleg gyesen vagyok. Szeptemberben szeretnék ismét munkába állni, előtte kivenni a szabadságom. A fizetetlen szabadság megszüntetéséről a papírt beadtam munkáltatómnak kb. 3 hete. Erre egy sms-t küldött a mai napon a főnököm, hogy jövő hét elején egy másfél órás beszélgetésre + tesztre menjek be hozzá. Végig tartottuk a kapcsolatot, mivel pici a cég olyanok voltunk mint egy kis család. Sokáig azt éreztette, hogy visszavár. De akit a helyemre vett fel lányt, ő felmondott, és az új lánnyal akit a helyére felvett, már határozatlan idejű szerződést kötött. Úgy tudom nagyon meg van vele elégedve, valószínű nem akarja elküldeni és én arra gondolok, hogy mivel nagyon sok minden változott a kicsit több mint 2 év alatt, amit távol töltöttem, ő egy jó-kevésbé jó tesztre hivatkozva szeretne megszabadulni tőlem. Lehetséges ez? Mit tanácsol, végezzem el a tesztet? Annyit megtudtam, hogy egy pszichológiai tesztről lenne szó.

Jár-e a részemre végkielégítés, ha közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom rokkantsági nyugdíjazásom miatt.

Jelenleg gyes mellett dolgozom van egy 2 éves kisfiam. Folyamatos munkarendben dolgozom. Tegnapi nap felmondtam igaz csak szóban azt hittem ismerem a főnököm...A beosztásomat egy ideig szinte úgy kaptam ahogy kértem. Az hozzátartozik a dologhoz hogy sűrűn szoktam Gyápon lenni, mivel a kisfiam sokat volt beteg mostanában. Egy ilyen Gyáp után megváltozott minden. A beosztásomat minden nap másképp írták hol déltől 8-ig, hol 2-től 10-ig... így nem tudom a gyermekem felügyeletét megoldani. Ekkor jött, hogy új munkahelyet keresek találtam is és elsején kezdhetnék is. Viszont a felmondási időt 2 hétre szabta ki a főnök, amit le is dolgoznék, de szándékosan olyan beosztásban kéne dolgoznom amikor a kicsi gyermekemet nem tudom hova tenni. Írtam egy azonnali hatályú felmondást. A főnököm a kezembe nyomta és közölte hogy ő ezt nem fogadja el. Kérdésem az lenne, hogy gyes alatt kötelezhet-e a felmondási időre így, hogy a gyermekem felügyelete másképp nem megoldható? Szabályos-e hogy nem vette át a felmondásom? Dolgoztattak hétvégén, ünnepnap illetve össze-vissza beosztásban. Azt hallottam, hogy gyes mellett ezeket nem lehet, ez így van-e?

Jelenleg gyed alatt dolgozom november 6-án tölti kislányom a 2 évét. Arra szeretnék választ kapni hogy ha én felmondok a munkaadómnak akkor kötelezhet-e felmondási időre? Az a nagyobb problémám hogy 2 munkahelyre is elmehettem volna de azonnal munkába kellett volna állni. Mi a legpraktikusabb megoldás számomra!? De munkahely nélkül nem szeretnék maradni 1 hétre se.

1989-ben leszázalékoltak 80 százalékra és csak 34475 forintot kapok rokkantsági járadékként. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e emeltetni.

Októberben nyugdíjba megyek a 40 éves korkedvezmények nyugdíjával. Az lenne a kérdésem, hogy szabad-e dolgozni emellett az ellátás mellett? Ha igen, hogyan, milyen formában, hogyan kell adóznom? Van-e maximálva a kereset és munkaidő? Dolgozhatok-e folyamatosan, tehát úgy megyek nyugdíjba, hogy van munkám? Vagy ez nem megengedett?