Szabadságon? Csak papíron

Összeadják az ebédszünetet és szabadságot írnak ki rá? A tehergépkocsi-vezető nem vesz ki szabadságot, mert a jövedelme a harmadára csökken, így viszont előbb-utóbb balesetveszélyes lesz, ha pihenés, feltöltődés nélkül vezet? Vagy épp kiléptetik a dolgozót, és inkább kifizetik, mint kiadják a szabadságot? A munkaidő nyilvántartásának szabálytalanságai tavaly csaknem 20 ezer embert érintettek, a Nemzetgazdasági Minisztérium ellenőrzései szerint. A szabadság kiadásával kapcsolatos jogsértések a leggyakoribbak. tovább..

Extrém leterheltség - mikor kérjünk segítséget?

A túlzott munkahelyi elvárásoknak és leterheltségnek kiégés, kimerülés és depresszió lehetnek a következményei. Ha a tüneteket - mint az alvásproblémák, stressz - nem csak néhány hétig érzékeljük, hanem hosszabb távon, akkor érdemes szakemberhez fordulni, írja a Profession.hu. tovább..

Irodai munka során is meg lehet süketülni

Egy egész Európára kiterjedő kutatás szerint a magyarok negyede gondolja úgy, hogy hangos zajnak van kitéve a munkahelyén. A zaj következtében keletkező halláskárosodás Európában a leggyakoribb munkahelyi betegség, ám nemcsak a halláskárosodás vezethető vissza a zajhatásokra, hanem komoly stresszkeltő hatása is van. tovább..

Nem tudnak mikor és hol pisilni az 58-as busz sofőrjei

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint embertelen körülmények között dolgoztatják a meghosszabbított útvonalon közlekedő 58-as buszra beosztott BKV-sofőröket. Az 58-as busz a budafoki Jégmadár utca és Újbuda-Városközpont között közlekedik. Ám a sofőrök órákig nem tudnak könnyíteni magukon, enni és inni csak a járművön tudnak, mert a vonal két végállomásán nem alakítottak ki tartózkodót. Még ideiglenes vécé sincs - írja a hvg. tovább..

  Eufória után jön a letargia - a munka elvesztésének pszichés következményei

  A munkahelyét elveszítő embereknek ilyenkor nemcsak az állástalanság anyagi, de az érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük. És bár eleinte sokan lelkesek, pozitívan állnak a változáshoz, hamar jöhet a kétségbeesés. tovább..

  "Ittál az elmúlt negyed órában?" - a kérdés, ami ritkán hangzik el hőség idején a munkáltató szájából

  Hőhullámok idején a munkavégzés fokozottabb megterhelést jelent a szervezetre. A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya kigyűjtötte azokat az intézkedéseket, melyeket a munkaadóknak érdemes és kötelességük bevezetni - írja a Profit7.hu. tovább..

  Összefogtak a közöny ellen a Mercedes-Benz Gyárban

  A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. meghívására Kecskemétre látogatott a világhírű Philip Zimbardo szociálpszichológus professzor, aki előadást tartott a gyár munkatársainak. A vállalat egy olyan dolgozói közösséget szeretne kialakítani, amelynek tagjai aktív szerepet vállalnak az egymásra való odafigyelés terén - tájékoztatták portálunkat. tovább..

  Munkahelyi zaklatásnak számít a tétlenség

  Egy francia férfi 110 millió forintnak megfelelő kártérítést követel korábbi munkáltatójától. A parfümkereskedésben dolgozó férfi túl sokat unatkozott munkahelyén, és ebbe betegedett bele, írja a hvg.hu. tovább..

  További cikkek
  Munkahelyi zaklatásnak számít a tétlenség

  Egy francia férfi 110 millió forintnak megfelelő kártérítést követel korábbi munkáltatójától. A parfümkereskedésben dolgozó férfi túl sokat... Teljes cikk

  Nincs elég dolgozó, ezért túlóráznak a magyarok

  A munkaerőhiány miatt egyes ágazatokban történelmi magasságba emelkedett a ledolgozott munkaidő - írja a Világgazdaság egy elemzésre hivatkozva. Teljes cikk

  A stresszorok nyomában

  Az Európai Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelmi Ügynökség jelentése szerint a munkahelyi stressz több millió európai dolgozót érint. Teljes cikk

  Nem véd a fertőzések továbbadásától, mégis nejlonkesztyűt kell használni

  Bár saját munkavédelmi oktatásán azt tanítják a SOTE Bőrklinikáján, hogy a nejlonkesztyű nem véd a fertőzések továbbadásától, a dolgozóknak... Teljes cikk

  Lehetetlen körülmények a katari munkapiacon

  Az Amnesty International (AI) jelentése szerint a külföldi munkások lehetetlen körülmények között dolgoznak Katarban, a 2022-es... Teljes cikk