Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

13. havi helyett jön a nyugdíjprémium

Az MSZP elnöke közleményében az MDF szombati sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az MDF és az Ifjúsági Konzervatív Uniótól oklevelet adott át jelképesen Lendvai Ildikónak, az év populista kijelentéséért.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MSZP szóvivője közölte: az "év populista kijelentése" díjat azért kapta Lendvai Ildikó, mert az MSZP elnöke pártja miniszterelnök-jelölő kongresszusán úgy fogalmazott: már 2011-ben lehetőség lesz a 13. havi nyugdíj újbóli folyósítására. Ebből is látszik, az MSZP nemcsak arról feledkezett meg újfent, hogy egy év 12 hónapból áll, hanem arról is, hogy épp az ilyen felelőtlen intézkedéseknek köszönhetően került államcsőd közeli helyzetbe az ország tavasszal - vélekedett a szóvivő.

Lendvai Ildikó közleményében azt írja, a párt kongresszusán (és máshol sem) természetesen nem a 13. havi nyugdíj újrafolyósítását ígérte meg, hanem felidézte a parlament által már elfogadott törvényt. Ez a törvény megfelelő gazdasági növekedés esetén szabályozott mértékben nyugdíjprémium kifizetését írja elő.

"Mint Ön is tudja, a nemzetközi és hazai elemzők 2011-re 3,5-4 százalékos gazdasági növekedést tartanak elképzelhetőnek, ez pedig a törvény szerint lehetővé tesz egy bizonyos összegű nyugdíjprémium kifizetését. Ez tehát nem 13. havi nyugdíj, de szintén külön juttatás a rendes havi nyugdíjakon felül" - ismerteti Lendvai Ildikó.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter