Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

250 új munkahelyet teremt Kecskeméten a Bosal

images

A tárcavezető az eseményen hangsúlyozta: az elképzelés beleillik abba az akciótervbe, melyet a közelmúltban fogadott el a kormány a magyarországi gépjárműipar fejlesztése érdekében.

"Ez az ágazat már most is hazánk egyik húzóereje. Ehhez járul hozzá az a szerződés is, melyet most írtunk alá a cég vezetőjével a folyamatban lévő fejlesztések támogatásáról. A Bosal e forrás felhasználásával hárommilliárd forintból 250 új munkahelyet teremt és 2014-ig garantálja azok fenntartását" - fogalmazott Varga István. A tárcavezető kérdésre válaszolva a támogatás összegéről nem beszélt, ám aláhúzta: a beruházásösztönző állami segítségnyújtás részleteit hatvan napon belül nyilvánosságra hozzák.

A Bosal vállalatcsoport képviseletében megjelent Jörg Riehle szerint több millió eurós támogatásról van szó, melynek segítségével idén szeptemberre teljes egészében elkészül a 2007-ben, még a Mercedes kecskeméti gyáráról született megállapodás előtt útjára indított bővítés. A beruházás révén új csarnokot, valamint járműipari alkatrészgyártó és felületkezelő technológiát magába foglaló termelőbázis létesül a jelenlegi üzem területén, ahol a termelés még idén elkezdődik.

A Bosal-csoport igazgatótanácsának tagja kijelentette: a fejlesztés mellett olyan érvek szóltak, mint a térség kiváló szakember ellátottsága, versenyképes költségstruktúrája, valamint a város ideális földrajzi elhelyezkedése és infrastruktúrája. "Az itteni gyár a többivel összehasonlítva is világszínvonalat képvisel és kimagasló minőséget produkál. Már csak arra várunk, hogy Magyarország is mielőbb csatlakozhasson az euróövezethez" - tette hozzá Jörg Riehle.

Az 1923-ban alapított Bosal autóipari beszállítóként leginkább kipufogórendszereiről ismert, de vonóhorgot, tetőcsomagtartót, luxusautók kiegészítőjeként szélfogót, autóemelőt, kabriókhoz tetőszerkezetet és ez évtől összkerékhajtásos gépkocsikhoz fellépőt is gyárt. A belga családi vállalkozás világszerte több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztat és 22 országban negyvenkét üzemet működtet. Éves forgalma meghaladja a 800 millió eurót. A cégcsoport Kecskeméten 2004 óta van jelen és napjainkban mintegy kétszáz embernek ad munkát.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter