Megjelent: 4 éve

2500 munkahely börtönökben

A 46 milliárdos börtönépítési program kiemelt nemzetgazdasági státuszt kap. Ennek keretében 9 településen bővülnének a büntetés-végrehajtás férőhelyei 4500 fogvatartottnak jutna hely a börtönökben, és 2500 új munkahely teremtődne, írja a Magyar Idők.

images

2016–2019 között kilenc településen – Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras, Ózd – bővülnének a büntetés-végrehajtás meglévő férőhelyei, illetve épülnének új intézmények.

A helyszínek kiválasztásánál a kriminalisztikai adatok mellett a munkanélküliségi adatokat is figyelembe vették. A program a börtönök zsúfoltságán szándékozik enyhíteni, amellett, hogy új munkahelyeket is létrehoz. Az új építésű ötszáz fős börtönökben kétszázötven, az ezerfős intézetben ötszáz munkahely jön létre.

Már meg is kezdték az új munkavállalók toborzását a 2500 új munkahelyre, amelynek keretében felügyelőket, a reintegrációs tiszteket, egészségügyi szakápolókat és adminisztratív dolgozókat keresnek.

Magyar Idők
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter