Megjelent: 13 éve

35 éves a könnyűipari mérnökképzés a BMF-en

A Könnyűipari Műszaki Főiskola alapításáról a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa 1972./16. számú törvényerejű rendeletével döntött. A főiskola alapítólevele értelmében az üzemmérnökök képzése nappali, esti és levelező tagozaton a bőrfeldolgozóipari, a nyomdaipari, a papíripari, a ruhaipari és a textiltechnológiai szakokon kezdődött el.

Az elmúlt 35 év alatt sokat változott a világ, benne a könnyűipar helyzete is, amit a képzés struktúrája is követni próbált. Számos új szakiránnyal bővült a képzési paletta, ilyen a csomagolástechnológia, a környezetvédelem, a terméktervezés, a minőségirányítás.

2000-ben a főiskola, egyesülve a Bánki Donát és a Kandó Kálmán Főiskolákkal Budapesti Műszaki Főiskolává alakult és annak egyik karaként működik tovább.

A 2005. évtől a képzés bolognai rendszerben folyik.
Az idei 35. jubileumi évben ünneplik azt, hogy tízezres nagyságrendű azoknak a száma, akik a Könnyűipari Műszaki Főiskolán illetve jogutódján, a BMF Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán szereztek mérnöki diplomát, és remélik még ennél is többen fognak a jövőben.

Ünneplik, hogy a könnyűipari mérnökképzés talpon maradt, megújult és folyamatosan fejlődik, hála az oktatók, a tanárok és a munkatársak áldozatos és szakmailag kiváló munkájának. Ünneplik, hogy volt hallgatóik többsége szívesen emlékszik az ott töltött évekre, és diplomáját jól tudta használni személyes életpályájának kibontakoztatásában.

A 35. jubileumi év rendezvénysorozata számos alkalmat ad a találkozásra, az emlékezésre és az eredmények bemutatására.

edupress.hu

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter