Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

400 milliós területfejlesztés

Csaknem 400 millió forintos területfejlesztésről döntött a hazai nukleáris létesítmények környezetében -Paks, Kalocsa, Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy körzetében- működő Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány idei utolsó ülésén Mecseknádasdon.

- Az alapítványhoz 91 pályázat érkezett, s ebből 49 részesült támogatásban, az igényelt összeg több mint egy milliárd 70 millió forint volt. A kuratórium több mint 392 millió forint odaítéléséről döntött, amely a térségekben közvetetten 3,464 milliárd forint értékű fejlesztést generált, ezáltal 90 új munkahely létesítésére nyílik lehetőség. A támogatott pályázatok elsősorban munkahelyteremtésre, gazdaságfejlesztésre, területi kohéziót elősegítő programokra, valamint a helyi turisztikai fejlesztésekre irányulnak - közölte Kocsis István, a kuratórium elnöke.

Az idei pályázati kiírás az alapítvány kiemelt céljainak megvalósítása érdekében az európai uniós forrásokból, magyar társfinanszírozás mellett támogatott operatív programok pályázatainak előkészítését, illetve a pályázatokban való részvételt segítette.

A Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány 2008-ra vonatkozóan az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok forrásaira nyújtott be pályázatot az alapítvány működési körzeteiben lévő közintézmények, középületek akadálymentesítésének megvalósítása érdekében.

Az alapítvány által megpályázott támogatás mértéke kétmillió euró. A projekt megvalósításához szükséges a norvég fél megerősítő döntése, amelyet követően a program 2008-ban elindulhat.

Világgazdaság/ MTI Eco

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk