Megjelent: 12 éve

400 milliós területfejlesztés

Csaknem 400 millió forintos területfejlesztésről döntött a hazai nukleáris létesítmények környezetében -Paks, Kalocsa, Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy körzetében- működő Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány idei utolsó ülésén Mecseknádasdon.

- Az alapítványhoz 91 pályázat érkezett, s ebből 49 részesült támogatásban, az igényelt összeg több mint egy milliárd 70 millió forint volt. A kuratórium több mint 392 millió forint odaítéléséről döntött, amely a térségekben közvetetten 3,464 milliárd forint értékű fejlesztést generált, ezáltal 90 új munkahely létesítésére nyílik lehetőség. A támogatott pályázatok elsősorban munkahelyteremtésre, gazdaságfejlesztésre, területi kohéziót elősegítő programokra, valamint a helyi turisztikai fejlesztésekre irányulnak - közölte Kocsis István, a kuratórium elnöke.

Az idei pályázati kiírás az alapítvány kiemelt céljainak megvalósítása érdekében az európai uniós forrásokból, magyar társfinanszírozás mellett támogatott operatív programok pályázatainak előkészítését, illetve a pályázatokban való részvételt segítette.

A Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány 2008-ra vonatkozóan az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok forrásaira nyújtott be pályázatot az alapítvány működési körzeteiben lévő közintézmények, középületek akadálymentesítésének megvalósítása érdekében.

Az alapítvány által megpályázott támogatás mértéke kétmillió euró. A projekt megvalósításához szükséges a norvég fél megerősítő döntése, amelyet követően a program 2008-ban elindulhat.

Világgazdaság/ MTI Eco

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter