Megjelent: 7 éve

50 százalékos béremelés a rendőröknek?

Napi megélhetési gondokkal küzdenek a rendőrök, ezért a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) elengedhetetlennek tartja, hogy sürgősen történjen döntés a rendőrök béremeléséről, amelynek mértéke el kell érje az 50 százalékot - olvasható a Népszabadságban.

A TMRSZ úgy látja, „a rendőrök jelentősen rosszabbul élnek, mint három éve, bérfedezet híján a legtöbb fegyveres szervnél betöltetlen státuszok vannak, a még állományban lévő munkavállalók - gyakran ellentételezés nélküli - többletfeladatok végrehajtására kényszerülnek". A szervezet levelet küldött a Belügyminisztériumnak, mely szerint a rendőrök létbizonytalanságban élnek, s megkezdődött az elvándorlás a rendvédelmi testületektől.

Mindezek miatt a TMRSZ elengedhetetlennek tartja, hogy sürgősen történjen döntés a rendőrök béremeléséről, s annak mértéke érje el az 50 százalékot.

A rendőri fizetésekről a belügyi érdekegyeztető tárgyaláson próbál megállapodásra jutni a kormány és a rendvédelmi dolgozók öt szakszervezete.

Népszabadság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter