Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

700 dolgozót küld el a Cisco Systems

A legtöbb dolgozónak a cég kaliforniai központjából, San Joséból kell távoznia, de várhatóan további elbocsátások is lesznek az ágazati irodákban - ezek mértékéről azonban még nincsenek nyilvános információk.

A vállalat februárban előre jelezte, hogy várhatóan 1.500-2.000 fős leépítést fog végrehajtani a 2009-es pénzügyi év zárását megelőzően. Július 16-án jelentették be, hogy a korábbi átszervezési terv részeként elbocsátják a 66 500 fős dolgozói létszám 1 százalékát, vagyis 6-700 főt.

A cég szóvivője elmondta: "mindent megteszünk annak érdekében, hogy mimimalizáljuk az elbocsátás dolgozókra gyakorolt hatását".

Az 1984-ben alapított Cisco folyamatosan figyeli és értékeli az üzleti modelljét, mérlegre téve a prioritásokat, a rendelkezésére álló forrásokat és alkalmazottainak szerepét a menedzsment folyamatokban. Emiatt hozta meg kényszerű döntését a leépítésről, illetve a cég átszervezéséről. A világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártója várhatóan körülbelül 1 millió dollárt takaríthat meg a leépítéssel - írja az Associated Press.

Buzás Judit
Follow hrportal_hu on Twitter