Megjelent: 8 éve

800 ember kap munkát a szentgotthárdi Opel-gyárban

Az Opel legújabb fejlesztése nyomán 800 dolgozóval bővíti létszámát, de a magyar beszállítók révén még 400-an jutnak munkához.

Új motorokat gyártanak a szentgotthárdi Opel-gyárban. Február 8-án az 1,6-os benzin, tíz nappal később pedig ugyanekkora dízelek sorozatgyártása kezdődik. A vállalat a meglévő 600 korábbi dolgozó mellé további 800 embert vesz fel, de a magyar beszállítók révén még 400-an jutnak munkához.

Az Opel emellett saját oktatási programja alapján képezi szakmunkásait Szentgotthárdon, hamarosan pedig egy szombathelyi műszaki szakközépiskola is Opel oktató motort kap, ezzel is megkönnyítve a piacképes szakemberek képzését.

Az 500 millió eurós beruházással épült Flex motorgyár alapkövét 2011 márciusában tették le, 2012 májusában indult a motorok próbagyártása. A rugalmas termelési rendszerben működő gyár évi 500 ezer motor gyártására képes.

hirado.hu/Kossuth Rádió/MTI
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter