kapubanner for mobile
Megjelent: 10 hónapja

A bejárati ajtó kiválasztásának folyamata 3 egyszerű lépésben

Megtalálni a tökéletes új ajtót talán kicsit könnyebb, mint mondjuk egy új autót, de azért szép kis fejtörést tud okozni, pláne ha semmiféle elképzelésünk nincs arról, hogy milyen típusú termékben gondolkodunk.

ajtó berendezés biztonság-

Kiindulásként segíthet, ha a folyamatot lépésekre bontjuk, és ezeken egyesével végighaladva folyamatosan szűkítjük a kört, így a végén elég már csak néhány szóba jöhető alternatíva közül kiválasztani a megfelelőt, például a Nívó egyedi bejárati ajtók közül.

A projektre szánt anyagi keret meghatározása

Van az a régi bölcs mondás, miszerint “addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.” Ez az igazság pedig történetesen még ma is helytálló. A legelső tehát az legyen, hogy nézzük át alaposan a családi költségvetést, és határozzuk meg, hogy mennyit tudunk rászánni az ajtócsere-projektre.

Igen, nem véletlenül használtuk a “projekt” kifejezést, ugyanis a költségek nem merülnek ki annyiban, hogy megvesszük az új nyílászárót. Hiszen a legtöbb esetben erre még rájön az előzetes helyszíni felmérés és a beszerelés díja is, nem beszélve arról, ha az ajtó mérete nem passzol a nyíláshoz, és esetleg még a falat is át kell alakítani. Ezeket is számoljuk bele a költségvetésbe.

Ha nagyságrendileg megvan a rendelkezésre álló összeg, akkor gondolkodjunk el azon, hogyan tudjuk kihozni ebből a lehető legtöbbet. Ha például valahol faragni kell a kiadásokon, akkor soha ne a minőségből vagy a biztonságból engedjünk, hanem inkább az ajtó kinézete legyen egy kicsit szerényebb.

A jól bevált dolgok megtartása

Attól még, mert új ajtónk lesz, nem muszáj mindenben eltérnie a régitől. Persze nyilvánvalóan azt várjuk, hogy modernebb, felszereltebb és szebb legyen, de ha a jelenleginek akadnak olyan tulajdonságai, amiket kedvelünk, akkor ezt nyugodtan “vigyük át” az új nyílászáróba is.

Példának okáért választhatunk hasonló színt, ugyanolyan formájú kilincset, megtarthatjuk a nyitógombos kialakítást, illetve a nyitásirányon sem célszerű változtatni, hacsak nem érezzük feltétlenül szükségét, mert mondjuk már eddig is zavart a jelenlegi.

Ne feledjük, hogy az új ajtó a biztonságunkat és a kényelmünket is szolgálja majd, hisz mindenkinek az a legjobb, ha a használata egyszerű és komfortos.

Az extrák kiválasztása

A tömör ajtók mellett nagy népszerűségnek örvendenek az üvegbetéttel ellátott, illetve a felső és/vagy oldalsó bevilágítókkal felszerelt változatok is. Csábító lehet, hogy leendő nyílászárónk ezekkel is rendelkezzen, de azért gondoljuk végig a dolgot.

Az efféle extrák sok esetben tényleg előnyösek, hiszen feldobják az ajtó megjelenését, ráadásul több természetes fény jut be a gyakran túlságosan sötét előszobába. Társasházak esetében viszont megfontolandó a bevilágítók használata, hiszen még a savmart üvegen is át lehet látni valamelyest, így a lépcsőházban közlekedők számára láthatóvá válik a sziluettünk, ha a bejárat közelében tartózkodunk. 

Illetve a fényt is átereszti, így ha este valaki lámpát kapcsol a folyosón, akkor a világosság beszűrődik a lakásba, és zavarhatja a pihenést.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Robotika, drónok, MI, kibertámadás, élményautózás - idén is sok izgalmat tartogat a Lányok Napja

Április 25-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 13. alkalommal várják a... Teljes cikk

Ma rendezik a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar... Teljes cikk

Nagy Márton: jövőre újraindul a gazdasági növekedés, a munkaerőpiac is megmozdult

Jövőre újraindul a gazdasági növekedés: az idei 2,5 százalék után 2025-ben 4,1 százalékos bővülést várnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter... Teljes cikk