kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

A biztos út a jó vezetőkhöz

Magyarországon nincs könnyű dolga annak a cégnek, aki speciális skillekkel rendelkező, magasan kvalifikált vezetőket szeretne alkalmazni. Különösen igaz ez, a mérnök, informatikus, és pénzügyi szektorba történő kereséseknél. De vajon mi okoz igazán nagy problémát a legtöbb vállalatnak és olykor több fejvadász cégnek, és mi jelenthet megoldást? Érdemes-e egyáltalán fejvadász segítséget kérni a vezetők felkutatásához?

Miért nehéz?

A vezetők a cég sikeres működésének kulcsai. Sok esetben rajtuk áll vagy bukik a cég bevétele, megítélése, gördülékeny működése, és fejlődése. Ezért aztán a vezetők kiválasztása olyan feladat, amit nem szabad alábecsülni. A leendő munkatárs keresése igen speciális feladat, és annak feltérképezése, hogy valóban alkalmas-e az adott pozícióra, szakembert kíván.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy saját HR csapatukra bízzák a vezetők felkutatását. Ez elsőre akár jó ötletnek is tűnhet, hisz ők pontosan ismerik a pozíciót és a vállalati kultúrát, ezért akár létjogosultsága is lehet a feltételezésnek, hogy sikerrel teljesítik majd a feladatot, de a tapasztalatok alapján ez mégsem igaz.

Egyfelől sok esetben tesz jót, ha külső szemlélő nézi a céget és a munkakört, másrészt a jó vezető egyik legmeghatározóbb tulajdonsága, hogy több munkaterülethez is ért, (pénzügy, logisztika, PR stb.) hisz csak így tudja igazán jól végezni munkáját, a HR-es kolléga viszont ezt nem tudja minden esetben reálisan felmérni. Fejvadász alkalmazása többek között ezért kifizetődő a vezető pozícióknál. A tapasztalt kutatók minden munkaterületen való jártasságot fel tudnak mérni.

Attól, hogy nem ismerik kellően a céget és az igényeket, nem kell tartani, hisz az igazán komoly és profi fejvadász egyik legfőbb ismérve, hogy rendkívül alaposan átveszik a pozíciót. Ez azzal jár, hogy akár többször is leülnek alaposan átbeszélni a feladatot, megismerni a cég működését, az új kollégával szemben támasztott mind szakmai, mind személyiségbeli elvárásokat.

Befektetés

Fejvadász segítségét kérni nyilván költségesebb, mint házon belül megoldani a toborzást, viszont sokkal gyorsabb, hatékonyabb, és nem utolsó sorban már rövid távú megtérülést hoz.

A siker általában garantált, a Beck and Partners Kft. esetében legalábbis biztosan, hisz az általuk közvetített jelöltekre garanciát vállalnak. A cég igazán kiemelkedő a fejvadászok között, hisz specifikusan a magasan kvalifikált közép és felsővezetők toborzásában szereztek közel 10 éves tapasztalatot. Ez idő alatt, a munkájukat támogató, saját fejlesztésű informatikai hátterüknek köszönhetően hatalmas adatbázist építettek, így olyan önéletrajzok vannak a birtokukban, amik sehol máshol nem szerepelnek. Csak több mint 10 év szakmai tapasztalattal bíró közép és felsővezetőből, közel 7000 szerepel az adatbázisukban.

A Beck and Partners Kft. fejvadászainak másik nagy fegyvere az a szerteágazó kapcsolati háló, ami a komoly szakmai múltuk alatt kialakult. Saját kapcsolati tőkéjükkel, ismeretségeikkel olyan szakemberekhez is elérnek, akik épp nem is keresnek állást.

Hisz ez a vezetők keresésének egyik legnagyobb titka: Az igazán jók, nem keresnek állást, őket kell megtalálni.

Executive Search szolgáltatásuk keretében lehetőség van a pozíció titkosítására, azaz a hirdetés egyetlen állásportálra sem kerül ki, és természetesen az általuk közvetíttet jelöltekre él a garancia is.

Vallják, hogy nincs lehetetlen, minden pozícióra megvan a megfelelő munkaerő, és ők meg is találják. Különösen jó eredményekkel büszkélkedhetnek a HR berkekben egyébként ingoványosnak mondható pénzügyi, mérnök és informatikus munkaterületeken. Az évek óta tökéletesre fejlesztett kiválasztási folyamat során a legkülönbözőbb nyelvi, szakmai, személyiségbeli tesztekkel is szűrik a jelölteket. A több körös interjúk alatt kiemelt hangsúlyt fektetnek a megbízóval való folyamatos kapcsolattartásra, tájékoztatásra is.

Ajánlataikat mindig az ügyfél igényeink megfelelően igazítják, és sikereiknek legnagyobb bizonyítéka a számtalan, évek óta velük dolgozó nagy nevű, nemzetközi cég, rengeteg elégedett ügyfél, és kiközvetített munkaerő.

A részletekről itt tájékozódhat.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt.... Teljes cikk

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás

A munkaügyi nyilvántartások, munkaidőadat-nyilvántartás és bérszámfejtés általánosan alkalmazott módszereit egyes esetekben el lehet, és... Teljes cikk

Sämling Solution Szervezetfejlesztő (OD) tanácsadó képzés - Miért érdemes Szervezetfejlesztővé válni?

Abba a korba értünk, ahol a szervezetek folyamatos mozgásban vannak, szinte nincs olyan pillanat az életükben, amit nyugvópontnak tekinthetünk.... Teljes cikk