Megjelent: 6 éve

A biztos út a jó vezetőkhöz

Magyarországon nincs könnyű dolga annak a cégnek, aki speciális skillekkel rendelkező, magasan kvalifikált vezetőket szeretne alkalmazni. Különösen igaz ez, a mérnök, informatikus, és pénzügyi szektorba történő kereséseknél. De vajon mi okoz igazán nagy problémát a legtöbb vállalatnak és olykor több fejvadász cégnek, és mi jelenthet megoldást? Érdemes-e egyáltalán fejvadász segítséget kérni a vezetők felkutatásához?

Miért nehéz?

A vezetők a cég sikeres működésének kulcsai. Sok esetben rajtuk áll vagy bukik a cég bevétele, megítélése, gördülékeny működése, és fejlődése. Ezért aztán a vezetők kiválasztása olyan feladat, amit nem szabad alábecsülni. A leendő munkatárs keresése igen speciális feladat, és annak feltérképezése, hogy valóban alkalmas-e az adott pozícióra, szakembert kíván.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy saját HR csapatukra bízzák a vezetők felkutatását. Ez elsőre akár jó ötletnek is tűnhet, hisz ők pontosan ismerik a pozíciót és a vállalati kultúrát, ezért akár létjogosultsága is lehet a feltételezésnek, hogy sikerrel teljesítik majd a feladatot, de a tapasztalatok alapján ez mégsem igaz.

Egyfelől sok esetben tesz jót, ha külső szemlélő nézi a céget és a munkakört, másrészt a jó vezető egyik legmeghatározóbb tulajdonsága, hogy több munkaterülethez is ért, (pénzügy, logisztika, PR stb.) hisz csak így tudja igazán jól végezni munkáját, a HR-es kolléga viszont ezt nem tudja minden esetben reálisan felmérni. Fejvadász alkalmazása többek között ezért kifizetődő a vezető pozícióknál. A tapasztalt kutatók minden munkaterületen való jártasságot fel tudnak mérni.

Attól, hogy nem ismerik kellően a céget és az igényeket, nem kell tartani, hisz az igazán komoly és profi fejvadász egyik legfőbb ismérve, hogy rendkívül alaposan átveszik a pozíciót. Ez azzal jár, hogy akár többször is leülnek alaposan átbeszélni a feladatot, megismerni a cég működését, az új kollégával szemben támasztott mind szakmai, mind személyiségbeli elvárásokat.

Befektetés

Fejvadász segítségét kérni nyilván költségesebb, mint házon belül megoldani a toborzást, viszont sokkal gyorsabb, hatékonyabb, és nem utolsó sorban már rövid távú megtérülést hoz.

A siker általában garantált, a Beck and Partners Kft. esetében legalábbis biztosan, hisz az általuk közvetített jelöltekre garanciát vállalnak. A cég igazán kiemelkedő a fejvadászok között, hisz specifikusan a magasan kvalifikált közép és felsővezetők toborzásában szereztek közel 10 éves tapasztalatot. Ez idő alatt, a munkájukat támogató, saját fejlesztésű informatikai hátterüknek köszönhetően hatalmas adatbázist építettek, így olyan önéletrajzok vannak a birtokukban, amik sehol máshol nem szerepelnek. Csak több mint 10 év szakmai tapasztalattal bíró közép és felsővezetőből, közel 7000 szerepel az adatbázisukban.

A Beck and Partners Kft. fejvadászainak másik nagy fegyvere az a szerteágazó kapcsolati háló, ami a komoly szakmai múltuk alatt kialakult. Saját kapcsolati tőkéjükkel, ismeretségeikkel olyan szakemberekhez is elérnek, akik épp nem is keresnek állást.

Hisz ez a vezetők keresésének egyik legnagyobb titka: Az igazán jók, nem keresnek állást, őket kell megtalálni.

Executive Search szolgáltatásuk keretében lehetőség van a pozíció titkosítására, azaz a hirdetés egyetlen állásportálra sem kerül ki, és természetesen az általuk közvetíttet jelöltekre él a garancia is.

Vallják, hogy nincs lehetetlen, minden pozícióra megvan a megfelelő munkaerő, és ők meg is találják. Különösen jó eredményekkel büszkélkedhetnek a HR berkekben egyébként ingoványosnak mondható pénzügyi, mérnök és informatikus munkaterületeken. Az évek óta tökéletesre fejlesztett kiválasztási folyamat során a legkülönbözőbb nyelvi, szakmai, személyiségbeli tesztekkel is szűrik a jelölteket. A több körös interjúk alatt kiemelt hangsúlyt fektetnek a megbízóval való folyamatos kapcsolattartásra, tájékoztatásra is.

Ajánlataikat mindig az ügyfél igényeink megfelelően igazítják, és sikereiknek legnagyobb bizonyítéka a számtalan, évek óta velük dolgozó nagy nevű, nemzetközi cég, rengeteg elégedett ügyfél, és kiközvetített munkaerő.

A részletekről itt tájékozódhat.

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter