Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

A dolgozói szegénység megszüntetésére dolgoz ki törvénycsomagot az LMP

Többkulcsos adórendszert vezetne be az LMP, amellyel a minimálbéren élők 23 ezer, az átlagbért keresők 36 ezer forinttal kaphatnának többet. Zöld gazdasággal pedig közel félmillió munkahelyet teremtenének - közölte Szél Bernadett, a párt társelnöke vasárnap Budapesten.

Szél Bernadett elmondta, hogy javaslatuk munkahelyi, kereseti, lakhatási problémák kezelésére is kiterjed majd. Kiemelte, hogy többkulcsos adórendszerre van szükség, amellyel számításaik szerint a minimálbéren élők 23 ezer, az átlagbért keresők 36 ezer forinttal kaphatnának többet. Emellett céljuk a zöld gazdaság beindítása is, amely - úgy vélik - mintegy 450 ezer "válságálló", valódi megélhetést biztosító munkahelyet teremtene.

Szél Bernadett a vasárnapi előre hozott görögországi választásra utalva kiemelte: "itt az ideje az elitváltásnak a magyar politikai életben is". Az LMP ezért is küzdeni fog 2015-ben - jegyezte meg.

Az LMP társelnöke azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek volt "egy nagyon rossz döntése", az egykulcsos adórendszer bevezetése, amely az országban élők nagyjából 2 százalékának kedvez. Egyre több ember él szegénységben, a középosztály gyakorlatilag megszűnt az országban - tette hozzá.

Emellett Szél Bernadett szerint Orbán Viktornak van egy "történelmi hibája" is, hogy a függőségben tartás politikáját folytatja. Az ellenzéki párt társelnöke szerint a kormányfőnek kedvez a dolgozói szegénység, "kétmillió ember nyomora". Szél Bernadett szerint ugyanis Orbán Viktor "kedveli azokat a helyzeteket, amikor az emberek tőle függenek", ha az emberek önálló egzisztenciával rendelkeznek, az számára "nem kedvező jövőkép".

Ezen felül a miniszterelnök a nemzetközi politikában "egyre brutálisabb függőségbe sodorja az országot" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, példaként említve a keleti nyitás politikáját.

Szél Bernadett szerint az LMP az egyetlen politikai erő, amely valóban képes új utakat mutatni Magyarország számára. A párt célja a munkahelyteremtés és a szociális biztonság megteremtése, de úgy, hogy "senkinek ne legyünk a kisinasa" - fogalmazott a párt társelnöke.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk