Megjelent: 12 éve

A felelős vezetőket célozza meg a kontinenseket átfogó hálózat

Saját közösségi oldalt hozott létre a Common Purpose nemzetközi hálózata, amely immár a magyarországi Common Purpose képzéseket elvégző vezetők számára is elérhető. A virtuális hálózat jelenleg 12 ország 25.000 vezetőjét hozza össze, és az a célja, hogy társadalmilag felelős vezetői réteg jöjjön létre.

A hálózat célja, hogy a vezetők helyi, országos vagy nemzetközi szintű társadalmi kezdeményezéseket indítsanak el, s ez által egy minél szélesebb vezetői réteg alakuljon ki, amely a társadalomért felelősnek érzi magát, s részt vesz annak fejlesztésében, problémáinak, kihívásainak megoldásában, a lehetőségek minél hatékonyabb kihasználásában.

A "Common Purpose 360" nevű rendszer teljesen zártkörű, csak olyan vezetők lehetnek tagjai, akik valamely Common Purpose programot elvégeztek. Itt olyan vezetőkre találhatnak, akik hasonló probléma megoldásán vagy hasonló kezdeményezés megvalósításán dolgoznak éppen, vagy korábban szereztek már tapasztalatokat az adott területen.

A tapasztalatok, információk átadása történhet online "munkaasztalokon", fórumokon, de akár arra is van lehetőség, hogy a site-on keresztül a vezetők ebédmeghívással éljenek egymás irányába vagy személyesen találkozhassanak a programot elvégzett vezetők számára rendezett alumni rendezvényeken.

Az oldal ahhoz járul hozzá, hogy a gyakorlatban is megvalósuljon a hatáskörön túli vezetés, mely képességre a Common Purpose képzések leginkább fókuszálnak mint fejlesztendő területre. Akik a hatáskörükön túl vezetnek, a közvetlen befolyási területükön kívül esőkörnyezetben is képesek változást kezdeményezni és megvalósítani, illetve egy sokszínű hálózatot alakítanak ki és kezelnek sikerrel maguk körül.

A Common Purpose Magyarország Egyesület tavaly kezdte meg működését, és idén már a második intenzív vezetőképző programját tartja. Ez év októberben pedig a Meridián nevű programot indítja be, mely olyan vezetők számára kínál tanulási, fejlődési lehetőséget, akik elfoglaltságuk miatt eddig nem tudnak bevállalni egy fix programnapokból álló képzést.

A Meridián során csak három programnapot kell előre megadott napokon elvégezni, viszont e napok között a képzés további elemeit a résztvevők saját maguknak választják ki bizonyos kereteken belül. A programon a résztvevők Budapestet és Magyarországot érintő aktuális kérdésekkel foglalkoznak.

A program olyan lehetőségeket teremt a legkülönbözőbb szektorokból érkező vezetők számára, melyeken keresztül valódi, működő kapcsolatokon alapuló, hatékony kezdeményezéseket indíthatnak el a civil társadalom fejlesztése érdekében, országhatárokat átívelően is - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter