Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A Főkefe agrártelepeire látogatott az izraeli nagykövet

Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a Főkefe agrártelepei kiváló példák arra, hogyan segíthet a helyi közösségeken a hátrányos helyzetű emberek államilag támogatott foglalkoztatása - tájékoztatott csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az Emmi közleményéből kiderül, hogy Kovács Zoltán más kormánytisztviselőkkel és Izrael budapesti nagykövetével több telepet is felkeresett Heves megyében.

Szabó György, a Főkefe Rehabilitációs Foglalkoztató Ipari Nonprofit Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy immár kóser zöldségeket is termel az izraeli és az amerikai piacra Karácsondon a Kft. megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató önfenntartó agrártelepe.

Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete felajánlotta, hogy közvetít további izraeli termeltetők és befektetők, valamint a Főkefe között. A diplomata Tiszanánán kijelentette: személyesen győződhetett meg arról a Főkefénél tapasztalt integrációról, amely átfogja a magyar társadalom minden hátrányos helyzetű rétegét a fogyatékossággal élőktől a romákig, és amely világviszonylatban is példamutató.

Fülöp Attila, az Emmi család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az állam továbbra is biztosítja 30 ezer megváltozott munkaképességű ember napi munkalehetőségét az állami támogatáson keresztül. Emellett az Új Széchenyi Terv keretén belül biztosítja képzésüket, a nyílt munkaerőpiacra jutás érdekében - olvasható a szaktárca közleményében.

A Főkefe legfontosabb célkitűzése - az 1949-es megalapítása óta - a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása. A társaság országszerte csaknem 80 telephelyet működtet, ahol alaptevékenysége hagyományosan a vakok által végzett kefe-, és seprűgyártás. Finommechanikai termékeket is gyártanak, illetve bérmunkában különböző összeszerelési, válogatási, csomagolási feladatokat is elvégeznek a dolgozók.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter