Megjelent: 4 éve

A fűrészporos tapéta eltakarása öntapadós fóliával

Lakásfelújítás során szeretnénk, ha minél több pozitív változás történne otthonunkban. Pénztárcánk azonban gátat szabhat vágyainknak, ezért időnként kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni.

folias juci tapéta-

A 90-es években hatalmas divat volt a fűrészporos tapéta, és bizony ezeknek nagy része ma is ott díszeleg a falakon. Sokan már rosszul vannak attól, hogy minden nap ezt kell nézniük, de egy teljes falfelújítás, a tapéta leszedése, glettelés, festés nem fér bele a büdzsébe. Ekkor jön képbe az öntapadós fólia. A fóliázás előnye, hogy nem kell előtte eltávolítani a korábbi burkolatot, tapétát, ezért sok munkától kímél meg bennünket. Fóliás Juci termékei, öntapadós fóliái igazi alternatívát kínálnak a falfelújítás hagyományos módjára. 

Kérdéses azonban, hogy a rücskös, fűrészporos tapéta alkalmas-e arra, hogy bútorfóliával újítsuk fel, vagy vessük el ezt a lehetőséget?

Mit mutat a gyakorlat?

Az öntapadós fólia alkalmazását általában sima felületre ajánlják, hiszen a hátoldalon lévő ragasztórétegnek teljesen el kell tudni terülnie a fogadó felületen. A fűrészporos tapéta azonban göcsörtös, rücskös, ezért jogosan vetődik fel a kérdés, hogy le lehet-e fóliázni a fűrészporos tapétával fedett falat?

A gyakorlat azt mutatja, hogy a bútorfólia ezen a rücskös felületen is tökéletesen meg tud tapadni, és simán fel lehet vele újítani a falakat mindenféle egyéb előkészítő művelet nélkül. Érdemes tehát nyugodtan megpróbálni a falfelújítást abban az esetben is, ha ilyen tapétával fedett az otthonunk.

Hová lehet felragasztani az öntapadós fóliát?

Csak a fantáziád és a kreativitásod szabhat határokat, hogy milyen mintát, színt valósítasz meg a falfelújítás során. Ne csak egész fal átfóliázásában gondolkodj, különböző mintákat is használhatsz. Ragaszthatod az ágy köré, feldobhatod vele a konyhafalat vagy a radiátor melletti falszakaszt. Rakhatsz egy csíkot körbe a szobában, vagy függőleges sávokat a fal egy részén, például a TV mögé.

Az öntapadós fólia felrakása

Ha aggaszt, hogy biztosan felragad-e a falra, akkor először tesztelj! Ragassz a falra egy kisebb darab fóliát, és figyeld, fent marad-e. (Fent fog). Ha megnyugodtál, akkor kezdhetsz is neki a munkának. Ahhoz, hogy elégedett legyél a végeredménnyel, mindig tartsd be a 3 aranyszabályt:

  1. Kiváló minőségű fóliát vásárolj!
  2. Használj fóliázáshoz kialakított speciális segédeszközöket!
  3. A fóliát megfelelő technikával rakd fel!

A felújításhoz mindenképpen vásárolj fóliázóeszközöket, ami nem egy nagy kiadás, de csak ez garantálja, hogy a fóliád alatt nem marad levegő, a széleket rendesen tudod illeszteni és szépen le tudod majd vágni. Szükséged lesz simítóra, szikére és fémvonalzóra. A fólia felrakásához rengeteg videót találsz, nézd meg, mielőtt nekikezdesz!

Ha fűrészporos tapéta van az otthonodban, akkor sem kell elkeseredned, mint láthattad, simán felújíthatod ezt is öntapadós fóliával. Tesztelj előtte, és válassz olyan fóliát, ami mintás, így a tapéta kis kiálló részei nem fognak feltűnni. Jó munkát!

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek