Megjelent: 2 éve

A fűrészporos tapéta eltakarása öntapadós fóliával

Lakásfelújítás során szeretnénk, ha minél több pozitív változás történne otthonunkban. Pénztárcánk azonban gátat szabhat vágyainknak, ezért időnként kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni.

A 90-es években hatalmas divat volt a fűrészporos tapéta, és bizony ezeknek nagy része ma is ott díszeleg a falakon. Sokan már rosszul vannak attól, hogy minden nap ezt kell nézniük, de egy teljes falfelújítás, a tapéta leszedése, glettelés, festés nem fér bele a büdzsébe. Ekkor jön képbe az öntapadós fólia. A fóliázás előnye, hogy nem kell előtte eltávolítani a korábbi burkolatot, tapétát, ezért sok munkától kímél meg bennünket. Fóliás Juci termékei, öntapadós fóliái igazi alternatívát kínálnak a falfelújítás hagyományos módjára. 

Kérdéses azonban, hogy a rücskös, fűrészporos tapéta alkalmas-e arra, hogy bútorfóliával újítsuk fel, vagy vessük el ezt a lehetőséget?

Mit mutat a gyakorlat?

Az öntapadós fólia alkalmazását általában sima felületre ajánlják, hiszen a hátoldalon lévő ragasztórétegnek teljesen el kell tudni terülnie a fogadó felületen. A fűrészporos tapéta azonban göcsörtös, rücskös, ezért jogosan vetődik fel a kérdés, hogy le lehet-e fóliázni a fűrészporos tapétával fedett falat?

A gyakorlat azt mutatja, hogy a bútorfólia ezen a rücskös felületen is tökéletesen meg tud tapadni, és simán fel lehet vele újítani a falakat mindenféle egyéb előkészítő művelet nélkül. Érdemes tehát nyugodtan megpróbálni a falfelújítást abban az esetben is, ha ilyen tapétával fedett az otthonunk.

Hová lehet felragasztani az öntapadós fóliát?

Csak a fantáziád és a kreativitásod szabhat határokat, hogy milyen mintát, színt valósítasz meg a falfelújítás során. Ne csak egész fal átfóliázásában gondolkodj, különböző mintákat is használhatsz. Ragaszthatod az ágy köré, feldobhatod vele a konyhafalat vagy a radiátor melletti falszakaszt. Rakhatsz egy csíkot körbe a szobában, vagy függőleges sávokat a fal egy részén, például a TV mögé.

Az öntapadós fólia felrakása

Ha aggaszt, hogy biztosan felragad-e a falra, akkor először tesztelj! Ragassz a falra egy kisebb darab fóliát, és figyeld, fent marad-e. (Fent fog). Ha megnyugodtál, akkor kezdhetsz is neki a munkának. Ahhoz, hogy elégedett legyél a végeredménnyel, mindig tartsd be a 3 aranyszabályt:

  1. Kiváló minőségű fóliát vásárolj!
  2. Használj fóliázáshoz kialakított speciális segédeszközöket!
  3. A fóliát megfelelő technikával rakd fel!

A felújításhoz mindenképpen vásárolj fóliázóeszközöket, ami nem egy nagy kiadás, de csak ez garantálja, hogy a fóliád alatt nem marad levegő, a széleket rendesen tudod illeszteni és szépen le tudod majd vágni. Szükséged lesz simítóra, szikére és fémvonalzóra. A fólia felrakásához rengeteg videót találsz, nézd meg, mielőtt nekikezdesz!

Ha fűrészporos tapéta van az otthonodban, akkor sem kell elkeseredned, mint láthattad, simán felújíthatod ezt is öntapadós fóliával. Tesztelj előtte, és válassz olyan fóliát, ami mintás, így a tapéta kis kiálló részei nem fognak feltűnni. Jó munkát!

  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
A létminimum alatt él a magyarok harmada

A magyarok 30 százaléka élt a létminimum alatt 2020-ban, számolta ki a Policy Agenda a rendelkezésre álló legfrissebb adatokból. Teljes cikk

Önszabályozóvá válhatna a vasárnapi pihenőnap a kereskedelemben?

A horvát parlament megszavazta, hogy évente 16 vasárnap kivételével zárva tartanának az üzletek ezen a napon. A döntés kapcsán Bubenkó Csaba, az... Teljes cikk

500 új munkahely jön létre Dunavecsén a Schneider Electric 16 milliárd forintos beruházásával

A Schneider Electric jelenleg mintegy kétezer embert foglalkoztat Magyarországon. Teljes cikk