kapubanner for mobile
Megjelent: 7 hónapja

Időtlen és elegáns megjelenés, ilyen a Hampton stílus

Biztos érezted már te is azt pár térben, mintha egy tengerparti nyaraló kényelmébe csöppentél volna. Esetleg azonnal azon kaphattad magad, hogy szinte tapintható a harmónia, s a külvilág gondjai mintha azonnal feledésbe merültek volna. Bizony, az egyre népszerűbbé váló Hampton stílusban berendezett belsők ezt az elegáns és kellemes légkört képesek sugározni.

Harmonikus terek tengerparti hangulatban-

Harmonikus terek tengerparti hangulatban

A DODO webáruházban is megtalálod azokat az elemeket, amelyekkel hamisítatlan Hampton hangulatot varázsolhatsz a lakásod tereibe. De honnan is ered ez az elnevezés? Elég sokat kellene utazni, hogy elérjünk e ma már lényegében önálló lakberendezési stílus keletkezési helyére.

A New Yorkhoz közeli Long Islanden elterülő partszakaszon számos nagyon szép és gondosan kialakított nyaralót építettek a hatalmas metropolisz nyüzsgésében megfáradt és megpihenni vágyó városlakók. Az itteni városok: Southampton, Bridgehampton, Easthampton voltak tehát a névadók.

Spontán, könnyed és nagyon laza

Long Islanden lényegében minden a lazaságról, a kikapcsolódásról és a könnyedségről szólt, s szól ma is. A stílus igazából mára már önálló lett egy igazán letisztult designnal, amelyben egyszerre skandináv, country és klasszikus stílusú elemeket is nagy számban felfedezhetünk.

A belső terek jó tágasak, és minden esetben nagyvonalúak. Mivel az eredeti nyaralókat a tenger vette körül, az itt használt elemek nagyrészt vízparti ihletésűek. Ez a stílus is, mint mindegyik lényegében az idők múlásával sokféle kisebb irányzattal is gazdagodott. Ám a Hampton stílusra jellemző alapvető jegyek, azaz a természetes fény és a napsütötte fehér (pl.: csontszín, törtfehér) színek, emellett pedig a tengeri árnyalatok szinte kötelező használata minden esetben megfigyelhető.

Testre szabott kényelem és nyugodt elegancia

Ha a tereidet ebben a nagyon elegáns és kényelmes stílusban szeretnéd berendezni, akkor gondolkozz nagy és kényelmes kanapék és fotelek beszerzésén. Az egyes berendezési elemeken ne spórolj, válaszd a minőségi darabokat. Ezek persze lehetnek kicsit vidékies, vagy esetleg régies, esetenként vintage stílusúak is. Fontos, hogy szép, kényelmes és nosztalgikus hangulatot árasztó elemek legyenek, íves, díszített lábú fotelek, tömörfa bútorok, klasszikus vonalú, párnázott székek, díszpárnákkal és finom meleg takarókkal. Jöhetnek ide nyers felületű komódok, rattan és bambusz dekor elemek, kosarak.

A sok fehérhez rendes világítás jár, illetve nappal a hatalmas ablakokon beömlő természetes fény. Ezt a sötétebb és a világosabb padlózat remekül kiemelheti. Kevés szőnyeg legyen, hogy ennek szépsége megmutatkozhasson.

Mindenképpen kerüld a zsúfoltságot és a túldíszítettséget is, hiszen a Hampton stílusú terek a szabadság és az élet élvezetéről szólnak, ahol a letisztult vonalak egyben a stresszoldás remek és hatékony eszközei is.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek