Megjelent: 9 éve

A három legsúlyosabb vezetői hiba

Mik a leggyakoribb vezetői hibák, hangzik a kérdés, és gyorsan jön a bűvös hármas szám válaszként: három dologban lehet nagyon súlyosan hibázni - erről számol be a Harvard Business Review legújabb száma.

Az első az, ha az ember vezető, akkor azt hiszi, hogy mindent neki kell a legjobban tudnia, és még szakmai féltékenységet is érez, ha ez nem így van. Ez a helyi, a családi magánvállalkozásokra jellemző hiba, és nagyon nehéz váltani, vagyis azt mondani, hogy a cég elérte azt a méretet, amelynél át kell adni a vezetést egy profi menedzsmentnek.

A második hiba az, ha az ember nem ismeri a stratégiát, mi az irány, amelynek érdekében dolgozik, vagy nem ért egyet vele. Ha csak a pénzért vállal valaki valami, az nem lesz sikeres, még akkor sem, ha kívülről annak látszik, mert nem éri el a lehetőségek maximumát. Dolgozni sem lehet úgy, hogy nem vagyok motivált, vezetni pedig főleg nem lehet.

A harmadik az, ha megvan benne a jó szándék, motivált is, de nem ismeri fel a helyzetet, az embereket. Ha nincs önismerete és nem ismeri a csapatot. Nem véletlenül tanítják az MBA kurzusokon a Szun-Cu féle hadviselés művészetének szabályait. Ott is az szerepel, hogy ha ismered magad és az ellenfelet is, akkor száz csatában is győzöl. Ha magadat ismered, de az ellenfelet nem, akkor hol győzöl, hol veszítesz. Ha egyiket sem ismered, akkor örök vesztésre vagy ítélve.

Világgazdaság Online
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter