Megjelent: 5 éve

A határon túli diákok is jól szerepeltek a Tőzsdejátékon

Hónapok óta tartó selejtezősorozat után nagyszabású döntővel zárult a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) népszerű pénzügyi-értékpapírpiaci versenye és tőzsdejátéka, a „Tőzsdejáték Középiskolásoknak”.

A versenysorozaton mintegy százötven középiskolából több mint ezer diák vett részt, húsz csapat határon túli régiókból nevezett be a megmérettetésre.

A selejtezők során online tesztfeladatokat oldottak meg a diákok, és részesei voltak egy három hónapos online tőzsdejátéknak is, amely virtuálisan a világ húsz tőzsdéjén játszódott. A legjobb csapatok kerültek be az élőben zajló, szóbeli döntőbe, ahol komoly pénzügyi szakértők előtt tehettek bizonyságot tudásukról.

Örömteli, hogy a Tőzsdejáték most már tényleg országokon átívelő megmérettetésé vált, egyre több határon túli iskola és csapat vesz részt a versenyen. Idén ráadásul kifejezetten jól szerepeltek a határon túliak: négy csapat jutott be az elődöntőbe, és egy erdélyi csapat az országos döntőben is számot adhatott tudásáról. A gyergyószentmiklósiak végül a dobogóra is felfértek a kiélezett versenyben. Érdekesség még, hogy az első két helyre egy-egy piarista gimnázium csapata került, az élen a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium csapata, a második helyen a budapesti Piarista Gimnázium diákjai végeztek.

A zsűriben a BÉT, a KELER, a Concorde Értékpapír Zrt, valamint a versenysorozat fő szakmai partnerének, az Erste Befektetési Zrt-nek képviselője kapott helyet. Ahogy a korábbi években is jellemző volt, ezúttal is kiemelt szakmai díjakkal és értékes tárgynyereményekkel jutalmazták a legjobbakat a szervezők. A Tőzsdejáték szponzora idén az Erste Bank volt. Fődíjként idén is ingyenes részvételi lehetőséget kaptak a győztes csapat tagjai a Közép-európai Brókerképző Alapítvány 100 órás brókerképző tanfolyamán, de több diák kapott szakmai gyakorlati lehetőséget vezető brókercégeknél, mint ahogy többen vehetnek részt BÉT, illetve KELER szakmai látogatáson is.

„Elmondható szerencsére, hogy évről évre egyre több iskola készíti fel professzionálisan a diákokat a versenyre. Sok helyütt szakköröket, felkészítő órákat szerveznek, azaz a verseny egyfajta multiplikátor hatással rendelkezik. A versennyel immár tizenhét éve bevallottan az a célunk hogy a magyar társadalom körében magasabb szintre emeljük a pénzügyi tudatosságot, a befektetési jártasságot, így az iskolai felkészítés is elősegíti ezt a folyamatot” – mondja el a verseny kapcsán Martin Hajdu György, a KEBA kuratóriumi elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. A szakember rámutat, abban is bízik, hogy a fiatalok által elsajátított szakismeret a diákok közvetítésével szép lassan átszivárog a szülők, nagyszülők világába is, ezzel segítve az egész társadalom fokozatosan javuló pénzügyi tudatosságát, úgy Magyarországon, mint akár a határon túli magyarok lakta területeken.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Elnök nélkül maradt a szakképzési hivatal

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal még nem találta meg Kucsák László utódját. Teljes cikk

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket

A jelentkezéseket a hitelesítő adatlapot aláírva, vagy az ügyfélkapun keresztül lehet hitelesíteni. Teljes cikk