Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A Lego működtetheti a műanyag-feldolgozó tanműhelyt

Új nyíregyházi gyárának szakemberképzéséhez a Lego Manufacturing Kft.-nek engedte át a helyi műanyag-feldolgozó tanműhely működtetését a város önkormányzata - erről a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén döntött.

images

images

A határozat szerint a nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakközépiskola területén lévő 308 négyzetméteres tanműhelyt térítésmentesen kapta használatra 2016. december 31-ig a cég.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az ülésen hangsúlyozta: a tanműhely a Lego új gyára leendő szakembereinek gyakorlati képzőhelye lesz, a létesítmény fenntartási költségeit a haszonbérlet idején a dán érdekeltségű vállalkozás fizeti.

A Lego januárban jelentette be, hogy 125 millió eurós beruházással, mintegy 37 milliárd forintos költségből új gyárat épít Nyíregyházán. A 80 ezer négyzetméteres ipari létesítményben műanyag fröccsöntő üzemet, dekorációs-, feldolgozó-, elő- és végleges csomagoló részleget, 18 ezer négyzetméteres raktárat, valamint egyéb termelési kiszolgáló gyárrészeket alakítanak ki.

A Lego jelenleg egy bérelt üzemcsarnokban működtet gyáregységet Nyíregyházán, ahol a szeptember-októberi termelési csúcsidőszakban 1300-an dolgoznak. Ezt a létszámot 250-nel növelik majd az új gyárban, amely a nyírségi nagyváros második számú ipari parkjában lesz.

Az újabb ipari beruházási területet - az első 107 hektáros ipari park már megtelt - Nyíregyháza déli, dél-nyugati határában alakítják ki, 600 millió forintos költségből. Az összeg 50 százalékát - pályázat alapján - európai uniós forrásból finanszírozhatja majd a helyi önkormányzat. A második számú ipari parkban a Lego 100 hektáros területet vásárolt meg gyárkomplexuma létrehozásához.

A beruházási terület a 36-os számú főutat az M3-as autópályával összekötő, Nyíregyháza nyugati elkerülő útja mentén lesz. A 7 kilométeres útszakasz építésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már kiírta a közbeszerzési eljárást. A kivitelezése 2014. elején indul, és 2015. elején megindulhat rajta a forgalom.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk