Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A magas végkielégítéseket kifogásolják

Egyre élesebb kritikával illetik Nyugat-Európában azokat a hatalmas és gyakran indokolatlan végkielégítéseket, amelyeket a nagy konszernek juttatnak távozó menedzsereiknek, miközben több ezer fős leépítésekről szólnak a hírek.

Nicolas Sarkozy adminisztratív eszközökkel akar véget vetni az "arany ejtőernyőnek" nevezett gyakorlatnak. A nemrég megválasztott francia elnök az elmúlt évek több ilyen jellegű botrányára kíván válaszolni. Ilyen volt az EADS európai repülőgépgyártó konzorcium volt francia társelnökének, Noel Forgeard-nak juttatott 8,5 millió eurós végkielégítés, amelyről ma már a cég német társelnöke is elismeri: elhibázott volt.

A londoni üzleti világban ugyancsak kínos téma a lelépő menedzserek díjazása. A részvényesek több esetben - így a BP távozó elnöke, John Browne 72 millió, vagy a GlaxoSmithKline volt vezetője, Jean-Pierre Garnier 22 millió fontos végkielégítése kapcsán - fellázadtak.

Hazánkban az MFB 2003-ban felmentett elnök-vezérigazgatója, Baranyay László, illetve a tavaly leváltott BKV-vezér, Aba Botond végkielégítésének ügye váltott ki közfelháborodást.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rövidített munkaidő bevezetésére készül egy üzemében a Schaeffler

A rövidített munkaidő a bajorországi Erlangenben működő üzemben kerül bevezetésre szeptemberben. Teljes cikk

Lassult a foglalkoztatottak számának növekedése Németországban

A Destatis adatai szerint a második negyedévben 45 millió 200 ezer foglalkoztatott volt Németországban - írja az MTI. Teljes cikk

2025-re akár 25 ezer ember is dolgozhat a robotiparban Dániában

Az elmúlt húsz évben Dánia a világvezetővé nőtte ki magát a robotika terén. Jelenleg nagyjából 8500 alkalmazott dolgozik a dán robotiparban, a... Teljes cikk