Megjelent: 12 éve

A motivációs levél nem a CV tömörített változata

A motivációs levél megkerülhetetlen egy-egy álláspályázat benyújtásánál. A legtöbb munkaadó kéri csatolni az önéletrajz mellé. A pályázónak azokat az információkat kell összefoglalnia, amelyek az önéletrajzba nem férnek bele és tovább árnyalják a képet a jelöltről.

images

images

A jó motivációs levél - amellett, hogy tartalmazza a célszemély - személyzeti vezető, tanácsadó - nevét, lényegre törő és egyértelművé teszi a jelölt személyes kvalitásait, erősségeit. A pályázónak hangsúlyoznia kell, hogy ő maga mivel tudna hozzájárulni a cég sikeréhez. A jó motivációs levelet célszerű minden egyes jelentkezés alkalmával, pozícióra szabottan, újra elkészíteni.


A motivációs levél részei- A pályázatot elbíráló cég és személy neve
- Megszólítás
- Jelentkezés tárgya a munkakör pontos megnevezésével
- Jelentkezés rövid megindokolása
- A pozíció betöltéséhez szükséges szakmai tapasztalatok és információk ismertetése
- Rövid önjellemzés, a munkakör betöltéséhez szükséges személyes tulajdonságok ismertetése
- Személyes találkozásba és tárgyalásba vetett bizalom kifejezése
- Dátum, elköszönés


Példa motivációs levélreAz alábbi mintát a levél fejlécében szereplő fejvadász cégtől kaptuk, és egy HR-menedzseri pozícióra pályázó álláskeresőre vonatkozik.

"Szombathelyi Rita HR-tanácsadó részére
Aarenson Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft.
1061 Budapest, Jókai tér 8. I/2.

Tisztelt Hölgyem!

Jelen levelemmel, valamint a csatolt magyar és angol nyelvű önéletrajzommal megpályázom a monster. hu honlapon meghirdetett HR Manager munkakört.

Szakmai pályafutásom során betöltött munkaköreimben szerzett, széleskörű tapasztalatom és tudásom a pályázati felhívásukban leírt elvárásoknak megfelelő, és biztos alapot jelent a magas színvonalú eredményes munkavégzéshez.

Az elmúlt 15 év folyamán személyügyi vezetői munkakörökben sok olyan tapasztalatot szereztem, melyeket a felsorolt feladatok megoldása során jól hasznosíthatok, és ezzel hozzájárulhatok partnerük sikeres működéséhez.

• Több éves tapasztalatom van a vállalati és HR stratégia/politika kialakításában és megvalósításában, valamint a Balanced Scorecard alkalmazásában melyet vállalati és osztály szinten is eredményesen használtam.

• A személyügyi munka során használt rendszerek, módszerek, eszközök (pl. a vállalati kompetencia-rendszerre alapozott kompetencia- és teljesítményértékelés és fejlesztés, és az ehhez kapcsolódó motivációs rendszer) fejlesztésében, valamint újak kialakításában, bevezetésében és működtetésében is nagy tapasztalatot szereztem.

• Az ISO 16949 és ISO 14000 szabványok szerinti integrált vállalatirányítási kézikönyv humánpolitikai és telephely-üzemeltetési folyamatait dolgoztam ki. Ezen fejezetek auditálásán én képviseltem a vállalatot.

• A toborzás és kiválasztás munkám kiemelt feladatai közé tartozott, melyben mindig személyesen is részt vettem, hiszen a szervezet folyamatosan nőtt - a teljes létszám duplázódott, ezen belül „zöldmezős” fejlesztési központot (termék és szoftver) hoztunk létre 120 mérnökkel 5 év alatt, nem Budapesten.

• Jelentősek tapasztalataim a belső kommunikációban használható módszerek alkalmazásában, a munkatársi megelégedettség-mérésben.

Szeretek csapatban dolgozni a közös célok eléréséért. Munkaköreimben kisebb (3-5 fős) és nagyobb (10-15 fős) csapatokat is vezettem. Természetesen önálló munkavégzésre is képes vagyok, meghozva a szükséges önálló döntéseket és végrehajtva azokat.

Nagyon jó kommunikációs és vezetői képességű, rugalmas és dinamikus, terhelhető, kitartó és elkötelezett embernek tartom magam, aki magával tudja ragadni kollégáit.

Remélem, lehetőséget kapok a személyes találkozásra Önökkel. Várom visszajelzését a további lépésekkel kapcsolatban.

Tisztelettel:

Minta Péter"

Monster.hu
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 ezer forintért keresnek luxusvilla tesztelőt

A szerencsés jelentkezőnek egy hétvégét kell eltöltenie a Somerset városában található luxusingatlanban. Teljes cikk

Könnyen elvesztheti az állását, aki ügyetlenkedik az online meetingen

Akár az állásába is kerülhet a dolgozónak, ha késve csatlakozik egy online megbeszéléshez, vagy nem némítja le magát. Teljes cikk

Kirúgta a McDonald's a két dolgozóját, akik egy videóban a cipőjükbe törölték a hamburgert

Hétfő este lezárult a gyorsétterem belső vizsgálata, és kiderült, kik szerepelnek a közösségi médiában gyorsan elterjedt felvételen. Teljes cikk