Megjelent: 10 éve

A pénzügyőrök célkeresztjében a józsefvárosi piac

A józsefvárosi piac ma Magyarországon a feketegazdaság melegágya, minden megtalálható itt, a lopott, vagy hamis áru, a fekete foglalkoztatás, számla nélküli eladás és már megjelentek a közbiztonságra veszélyes eszközök is. A vám- és pénzügyőrség, valamint az adóhatóság ezért minden nap ellenőrizni fogja a piacot.

R. Bakonyi Ágnes, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szóvivője közölte: a hatóságok célja az ellenőrzések olyan mértékű rendszeressége, hogy ellehetetlenüljenek az árusítók.

Mint mondta, évek óta erős az ellenőrzés, de ennek ellenére semmit nem változott az illegális tevékenység mértéke. Az adóhatóság idén mintegy 400 ellenőrzést tartott, 25 milliós bírságot szabott ki összesen és számos üzletet záratott be.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője a józsefvárosi piac mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy átlagosan heti 2-3 alkalommal ellenőriznek és országszerte 5-6 ezer piacellenőrzést tartanak. A vámosok a szigorított ellenőrzés során elsősorban a jövedéki termékek forgalmazását, az áruk származását és az illegális foglalkoztatást vizsgálják.

Sipos Jenő kitért arra is, hogy az ellenőrzés egyre nagyobb veszéllyel jár, mert az elmúlt időszakban többször is megtámadták a hatóságok munkatársait, ezért csapaterővel folytatják a vizsgálatokat.

MTI/Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter