Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

A téli közmunkások 16 százaléka kapott rendes állást

images

images

Pintér Sándornak az Országgyűlés honlapján olvasható válasza szerint a 2013-2014. évi téli átmeneti közfoglalkoztatási program keretében 99 571-en vettek részt képzésen, amelyet 92 912 ember fejezett be sikeresen.

Szél Bernadett korábban azt kérdezte: hányan kerültek ki a téli közmunkaprogram képzéseiben résztvevők közül az elsődleges munkaerőpiacra, és mit tervez az idén télen a kormány?

A belügyminiszter válaszából kiderül: folyamatban van a téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzések szervezése. A képzési programok megvalósításához az Újra tanulok projekt biztosít forrást, amelyből 2014. december 1-je és 2015. március 31-e között mintegy 30 ezer ember képzése valósítható meg.

A munkaügyi központok felmérései szerint a munkaerő-piaci képzési igények elmozdultak az OKJ-s képzési irányok felé. Mindemellett az alapkompetencia-képzésben részt vetteknek lehetőséget kívánnak teremteni, hogy ráépülő szakmai képzésekkel tovább javuljanak elhelyezkedési esélyeik – mutatott rá válaszában a belügyminiszter.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter