A válság ellenére is megépül a Mercedes-gyár"/>
Megjelent: 12 éve

A válság ellenére is megépül a Mercedes-gyár

Magyarország a megbízhatóságával nyerte el a Mercedes-Benz beruházását - mondta a miniszterelnök hétfőn Budapesten azt megelőzően, hogy a német cég és a magyar kormány képviselői aláírták az együttműködési szerződést a kecskeméti új gyárról. Gyurcsány Ferenc kifejtette: a beruházás rendkívül fontos Magyarország számára.

A miniszterelnök kiemelte, az elmúlt hetekben arról érkeztek hírek, hogy egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe a világgazdaság, ám eközben a Mercedes-Benz egyetlen percre sem bizonytalanodott el a kecskeméti beruházását illetően.

Rainer Schmückle, a Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának ügyvezető igazgatója kifejtette: megtalálták a megfelelő, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező telephelyet az új gyár számára. A német cég ügyvezetője kérdésekre válaszolva elmondta: a Magyarországtól kapott támogatások és kedvezmények számítottak ugyan a döntésben, de nem játszottak releváns szerepet. A gyárat azért építik meg, mert már nem tudják kielégíteni a kompakt kategóriában jelentkező igényeket.

Kecskeméten a jövő év tavaszán kezdődik el az építkezés. A mintegy 800 millió eurós kecskeméti beruházás körülbelül 2.500 új munkahelyet teremt: a megállapodás értelmében a gyárban 2012-től évente több mint 100 ezer kompakt gépkocsi készül.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter