Megjelent: 11 éve

A zenehallgatás javítja a munkamorált

Egy friss kutatás szerint Nagy-Britanniában akár évente hétmillió munkaóra betegszabadságot lehetne megspórolni, ha a dolgozók zenét hallgathatnának munka közben - írja a HR Magazine alapján a Média Age - HR Press.

A több mint kétezer brit munkavállaló megkérdezésével készült kutatásból kiderült, hogy munkakörtől függően a dolgozók 28-60 százaléka azt állítja, kevesebbet lenne betegszabadságon, ha zene szólna munkahelyükön. A leginkább a raktárakban dolgozók érzik úgy, hogy ez kedvező hatással lenne rájuk, a legkevésbé pedig a kiskereskedelmi üzletekben dolgozóknak hiányzik a muzsikaszó.

A kutatást a MusicWorks nevű szervezet készíttette. Szóvivőjük szerint a felmérés megmutatta, hogy ahol ez lehetséges, a dolgozók örülnek, ha zenét hallgathatnak, és így javítható a munkavállalói morál. Ennek előnyei közé tartozik a kevesebb betegszabadság, és a növekvő termelékenység.

Média Age - HR Press
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter