Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Adócsökkentést és reformokat sürget a munkáltatói oldal

Elsősorban folyamatos adócsökkentést és az önkormányzati rendszer reformját várják az új kormánytól az MTI által megkérdezett munkaadói szervezetek, amelyek vezetői az előzetes választási eredményeket kommentálták.

Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, valamint Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára egyaránt azt várja, hogy a Fidesz kormány a kétharmados többség megszerzésével azonnal megkezdje az önkormányzati reformot, valamint csökkenjenek a munkát terhelő adók és egyszerűsödjön a magyar adórendszer.

Futó Péter emellett úgy véli, hogy az új kormánynak azonnal meg kell kezdenie a tárgyalásokat az IMF-vel és az Európai Unióval, folytatnia kell a GDP-arányos államháztartási hiány csökkentésének tavaly elkezdett programját, mérsékelnie kell az állami újraelosztás szintjét és az adócentralizációt.

Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke szintén arra számít, hogy az új kormány mérsékli majd a közterheket, a vállalkozókat sújtó bürokráciát pedig csökkenti. A szövetség elnöke emellett fontosnak tartja, hogy a szakképzés jobban igazodjon a gazdaság igényeihez az alapképzésben és továbbképzésben egyaránt.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke rámutatott: a Fidesz kétharmados többségével megnyílik a lehetőség a nagy elosztó rendszerek átalakítására, amelyre most időt és felhatalmazást kapott a jobboldal. Elmondta: a költségvetési egyensúly fenntartása mellett az új kormány elengedhetetlen feladata a gazdaság körüli struktúrák átalakítása, a gazdaság dinamizálása.

Hangsúlyozta: a kamara azt szeretné, ha a változások minél előbb bekövetkeznének, de az ütemezés már az új kormányon múlik. Hozzátette: fontos, hogy a megfelelő egyeztetések megtörténjenek, és a gazdaság szereplőit is bevonják a döntési folyamatba.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke szintén az eddig elmaradt reformok megvalósítását várja, valamint arra számít, hogy az új kormány javít majd a magyar kis- és középvállalkozások helyzetén, amelyeknek nagy szerepük lehet új munkahelyek létesítésében.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk