ÁNTSZ: kétmilliós bírság a hideg munkahelyeknek "/>
Megjelent: 14 éve

ÁNTSZ: kétmilliós bírság a hideg munkahelyeknek

Mintegy kétmillió forint bírságot szabtak ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai az úgynevezett hideg munkahelyeken tartott országos ellenőrzéseik során - tájékoztatott az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az ellenőrzések során 265 munkahelyet ellenőriztek, ahol több mint négyezer munkavállalót foglalkoztatnak hidegnek minősülő munkakörnyezetben. (Hideg munkahelyről akkor beszélünk, ha a munkaidő felében a napi középhőmérséklet szabadban a plusz négy fokot, zárt térben a plusz tíz fokot nem éri el.) Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a munkáltatók a munkahelyek 7,5 százalékában nem gondoskodtak a dolgozók megfelelő védőöltözetéről, 8,7 százalékuk nem biztosított melegedő és szociális helyiséget és 7,2 százalékuk nem adta ki az óránként járó pihenőidőt. A hideg munkahelyeken továbbá biztosítani kell a 50 Celsius fokos cukros teát, ezt a munkahelyek 16 százaléka mulasztotta el. A vizsgált munkaterületek több mint 21 százalékában kellett intézkedni és mintegy kétmillió forint értékben szabtak ki bírságot az ellenőrök - derül ki az OTH közleményéből.


Mintegy kétmillió forint bírságot szabtak ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai az úgynevezett hideg munkahelyeken tartott országos ellenőrzéseik során - tájékoztatott az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Az ellenőrzések során 265 munkahelyet ellenőriztek, ahol több mint négyezer munkavállalót foglalkoztatnak hidegnek minősülő munkakörnyezetben. (Hideg munkahelyről akkor beszélünk, ha a munkaidő felében a napi középhőmérséklet szabadban a plusz négy fokot, zárt térben a plusz tíz fokot nem éri el.)

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a munkáltatók a munkahelyek 7,5 százalékában nem gondoskodtak a dolgozók megfelelő védőöltözetéről, 8,7 százalékuk nem biztosított melegedő és szociális helyiséget és 7,2 százalékuk nem adta ki az óránként járó pihenőidőt.

A hideg munkahelyeken továbbá biztosítani kell a 50 Celsius fokos cukros teát, ezt a munkahelyek 16 százaléka mulasztotta el.

A vizsgált munkaterületek több mint 21 százalékában kellett intézkedni és mintegy kétmillió forint értékben szabtak ki bírságot az ellenőrök - derül ki az OTH közleményéből.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek