Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Az állami cégek vezető ötszörannyit keresnek, mint a miniszterek

Az átlagfizetések akár hússzorosát is zsebre teszik évente az állami tulajdonban lévő kínai cégek vezetői, akik a minisztereknél is jobban keresnek - írja a Csingjing Pao pénzügyi és gazdasági napilap.

Kína tíz tartományában vizsgálta a többségi kormányzati tulajdonban lévő vállalatok által kiutalt fizetéseket az emberi erőforrások és szociális ügyek minisztériuma. A tárca úgy találta, hogy e cégek vezetői alkalmazottaik átlagbérének sokszorosát keresik meg.

A kínai állami vagyonkezelő bizottság egy szeptemberi jelentése szerint az ilyen vállalatok első emberei évente mintegy 700 ezer jüant (25 millió forint) keresnek átlagosan. Ez öt-hétszerese a miniszteri fizetéseknek, az átlagos kínai béreknek pedig hússzoros.

A legtöbbet tavaly a legnagyobb pénzintézet, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) élén állók keresték, 2,9 millió (104 millió forint) jüanos összeggel. Nem panaszkodhattak a Mezőgazdasági Bank legmagasabb szintű vezetői sem, akik egész év során 2,8 millió jüant (100 millió forint) vihettek haza.

A kormány már 2009-ben megpróbált ugyan felső határt szabni a vállalatvezetők fizetésének, de a mostani adatok a kezdeményezés sikertelenségét mutatják.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter