Megjelent: 8 éve

Az autóiparban jöhetnek létre új munkahelyek

Az autóipar és az elektronika területén érkezhet Magyarországra a legtöbb működőtőke-befektetés - mondta a Világgazdaságnak Kerekes György, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökhelyettese.

images

Az idetelepült beruházások - például a kecskeméti Mercedes-gyár - "húzzák magukkal a gyártáshoz kapcsolódó, első- és másodkörös beszállítókat" - mondta a szakember, aki szerinte emellett az élelmiszeriparba és a szolgáltató szektorba érkezhetnek még nagyobb számban külföldi befektetők idén.

"Sok olyan projekt van például készülőben", amely keretében a hazánkban vagy a régióban termelő-beruházással már jelen lévő cégek Magyarországra helyeznék át "self service" központjukat." Az elnökhelyettes tegnapi sajtótájékoztatóján konkrét példaként említett egy családi tulajdonban lévő amerikai autóipari céget, amely több mint 50 millió eurót fektetne be hazánkban. "Már nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz" - tette hozzá.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter