Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Az orvosi kamara áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé, amely a munkáját hivatott ellenőrizni, hiszen nincs takargatni valója - mondta Éger István, a MOK elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az elnök hozzátette: a kamarában rendben mennek a dolgok, és azok az állítások, amelyek a múlt heti küldöttgyűlésről a nyilvánosság előtt megjelentek nem megalapozottak, nem szakszerűek és "helyenként elképesztő tévedéseken alapulnak".

A beszámolók szerint a kamara küldöttgyűlésén a felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a MOK vezetőinek ténykedését, ám a dokumentumot a jelenlévő küldöttek többsége elutasította. A vitatott jelentés egyebek mellett azt veti a kamara vezetőinek szemére, hogy rosszul gazdálkodtak a tagdíjakkal, így például parkolási büntetőcédulákat és önhibás autótörés javítását is a kamarai tagdíjakból fizették ki. A felügyelőbizottság borsosnak ítélte az ügyvédi számlákra tavaly kifizetett 26 millió forintot is.

Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke akkor azt mondta, nem tekinti lezártnak az ügyet, és a felügyeleti hatósághoz fordul. Állásfoglalást kér az adatvédelmi hatóságtól is, mivel a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte az engedélyüket - tette hozzá.

Éger István a sajtótájékoztatón elmondta, a kamara gazdasági tevékenységéről a hivatalos szervek bármikor meggyőződhetnek, és "mindaz, amit egyesek nyilvánosságra kívántak hozni, az nem fedi a valóságot és nem megalapozott".

Az elnök véleménye szerint a kamara alapszabályába ütközik és etikailag is megkérdőjelezhető az, hogy egy le nem zárult vizsgálat, a szereplők tudta nélkül kikerül a nyilvánosság elé. Ezek az események ellehetetlenítik a kamara munkáját - mondta.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter