Megjelent: 12 éve

Az orvosi kamara is támogatja a közszféra sztrájkját

A közszférát sújtó bérmegszorítások, a 13. havi bér megvonásának terve az orvosok és a szakdolgozók körében olyan mértékű további munkaerőhiányt fog eredményezni, amely a betegellátást a végsőkig ellehetetleníti. A Magyar Orvosi Kamara tiltakozik az évtizedek óta súlyosan alulfizetett kollégák további megsarcolása ellen.

A gyógyító intézmények 60 milliárdot meghaladó napról napra növekvő adóssága, valamint az egyre fokozódó munkaerő elvándorlás körülményei között a biztonságos és a lakosság által jogosan elvárt színvonalú betegellátás egyre nehezebben - egyes helyeken egyáltalán nem - biztosítható.

A bejelentett - immár az egész közszférát, így az egészségügyi közalkalmazottakat is érintő - súlyos bérmegszorítások, a 13. havi bér megvonásának terve, az amúgy is alacsony bérek gyorsuló reálérték vesztése az orvosok és a szakdolgozók körében olyan mértékű további munkaerőhiányt fog eredményezni, amely a betegellátást a végsőkig ellehetetleníti. A Magyar Orvosi Kamara tiltakozik az évtizedek óta súlyosan alulfizetett kollégák további megsarcolása ellen. Nem vállalják a felelősséget tovább a betegellátás biztonságáért, amennyiben ágazatunk gazdasági helyzete a kilátásba helyezett intézkedések szerint alakul.

A Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése a december 10-én hozott határozatai szerint:

- Egyetértőleg erősíti meg a TESZT folyó év október 29-én közzétett tiltakozó határozatát a gyógyítás körülményeinek ellehetetlenülése tárgyában.

- Tiltakozik a közszférát - így az egészségügyi dolgozók jó részét is érintő - bércsökkentés ellen. Teljeskörű szolidaritásáról biztosítja valamennyi érintettet, és támogat minden, a közszféra valamint az egészségügyi ellátórendszer védelme és megerősítése érdekében történő törvényes akciót, megmozdulást.

- Az egyre elviselhetetlenebb gazdasági körülmények sem teremtenek az orvosok számára elfogadható indokot arra, hogy lemondjanak gyógyító munkájuk eddigi minőségéről, hogy egyéni sorsuk alakulása az orvoslás színvonalának romlásához vezessen.

- Az orvosi kamara ugyancsak elfogadhatatlannak ítéli, hogy az egyre elviselhetetlenebb orvos- és szakdolgozóhiány okozta nehézségekért bárki a pályán maradó gyógyítókat tehesse felelőssé, rajtuk kérje számon a rohamosan szaporodó és egyre súlyosabb hiányosságokat - áll a Magyar Orvosi Kamara sajtóanyagában.

OS
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk