Megjelent: 13 éve

Az orvosi kamara is támogatja a közszféra sztrájkját

A közszférát sújtó bérmegszorítások, a 13. havi bér megvonásának terve az orvosok és a szakdolgozók körében olyan mértékű további munkaerőhiányt fog eredményezni, amely a betegellátást a végsőkig ellehetetleníti. A Magyar Orvosi Kamara tiltakozik az évtizedek óta súlyosan alulfizetett kollégák további megsarcolása ellen.

A gyógyító intézmények 60 milliárdot meghaladó napról napra növekvő adóssága, valamint az egyre fokozódó munkaerő elvándorlás körülményei között a biztonságos és a lakosság által jogosan elvárt színvonalú betegellátás egyre nehezebben - egyes helyeken egyáltalán nem - biztosítható.

A bejelentett - immár az egész közszférát, így az egészségügyi közalkalmazottakat is érintő - súlyos bérmegszorítások, a 13. havi bér megvonásának terve, az amúgy is alacsony bérek gyorsuló reálérték vesztése az orvosok és a szakdolgozók körében olyan mértékű további munkaerőhiányt fog eredményezni, amely a betegellátást a végsőkig ellehetetleníti. A Magyar Orvosi Kamara tiltakozik az évtizedek óta súlyosan alulfizetett kollégák további megsarcolása ellen. Nem vállalják a felelősséget tovább a betegellátás biztonságáért, amennyiben ágazatunk gazdasági helyzete a kilátásba helyezett intézkedések szerint alakul.

A Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése a december 10-én hozott határozatai szerint:

- Egyetértőleg erősíti meg a TESZT folyó év október 29-én közzétett tiltakozó határozatát a gyógyítás körülményeinek ellehetetlenülése tárgyában.

- Tiltakozik a közszférát - így az egészségügyi dolgozók jó részét is érintő - bércsökkentés ellen. Teljeskörű szolidaritásáról biztosítja valamennyi érintettet, és támogat minden, a közszféra valamint az egészségügyi ellátórendszer védelme és megerősítése érdekében történő törvényes akciót, megmozdulást.

- Az egyre elviselhetetlenebb gazdasági körülmények sem teremtenek az orvosok számára elfogadható indokot arra, hogy lemondjanak gyógyító munkájuk eddigi minőségéről, hogy egyéni sorsuk alakulása az orvoslás színvonalának romlásához vezessen.

- Az orvosi kamara ugyancsak elfogadhatatlannak ítéli, hogy az egyre elviselhetetlenebb orvos- és szakdolgozóhiány okozta nehézségekért bárki a pályán maradó gyógyítókat tehesse felelőssé, rajtuk kérje számon a rohamosan szaporodó és egyre súlyosabb hiányosságokat - áll a Magyar Orvosi Kamara sajtóanyagában.

OS
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter