Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Az üzemi tanácsot tekinti tárgyalópartnernek a Hankook

A dél-koreai tulajdonú társaság közleményében egyértelműsíti, hogy a felmerült gondok megoldására a cég vezetése és az üzemi tanács között előrehaladott tárgyalások folynak a Munka Törvénykönyvének megfelelően.

A társaság szerint nem jogosult a munkavállalók képviseletére az a szakszervezet, amelynek létrehozását a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) a Hankook-al korábban folytatott egyezetését követően jegyeztetett be. Az új szervezet ugyanis eddig nem tudta igazolni, hogy illetékességgel rendelkezne a Hankook alkalmazottak képviseletére. A Hankook szerint a tárgyalások jogszerűségéhez hitelt érdemlően bizonyítást kell nyerjen a szakszervezet részéről, hogy az üzem területén a jogszabályoknak megfelelően működtet alapszervezetet. A társaság továbbra is várja a helyi szervezet képviseletéről megfelelően rendelkező módosított alapszabály bemutatását - olvasható a közleményben.

A VDSZ a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségével másfél hete közleményben azért tiltakozott, mert szerintük a Hankook szakszervezet ellenes magatartást tanúsít. A szervezetek azt állítják, hogy a koreai cégnél a munkáltató semmibe veszi a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), valamint az Európai Unió munkajogi egyezményeit és direktíváit, a társaság a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményével nem törődve a szakszervezet és a tagság megfélemlítésére törekszik.

A dunaújvárosi gyárban június végén indult a termelés. Az üzem 535 millió euró beruházással épült fel 110 ezer négyzetméter alapterületen. A koreai cég első európai gyárában mintegy ezeregyszázan dolgoznak.

Follow hrportal_hu on Twitter