Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Bármilyen hitel jó lesz, csak adjanak

A pénzügyi termékek iránt érdeklődők 86 százaléka a különféle kölcsöntermékekre kíváncsi - állítják a Netrisk.hu elemzői, akik szerint az ügyfelek számára a kölcsönök esetében a kamatkondíciók helyett inkább a hitel elérhetősége az elsődleges.

A Netrisk.hu közleménye szerint tavaly ősszel még - vélhetően a tranzakciós díjak változásának köszönhetően - az érdeklődők 35 százaléka volt kíváncsi a folyószámlatermékekre, mára ez a termékkör az összes látogatói érdeklődés mindössze 7 százalékát teszi ki.

A közlemény idézte Pap Balázst, a Netrisk. hu vezérigazgató-helyettesét, aki szerint "egyértelműen kijelenthető, hogy a várakozásokkal szemben korántsem a legkedvezőbb kamatok, az alacsony teljes hiteldíj mutató (thm) a legfőbb szempont a termékválasztás során, sokkal lényegesebb szempont például a folyósítás összege vagy éppen a gyorsasága."

Elmondta: a kölcsöntermékek közül a legtöbben a gyorskölcsönök és az adósságrendező megoldásokra voltak kíváncsiak, de jelentős az érdeklődés az autóvásárláshoz kapcsolódó hitelek iránt, és fontos szempont a fix részlet lehetősége is.

A portál összegzése alapján az elmúlt félév tapasztalata, hogy - bár a banki tranzakciók költségei jelentősen átalakultak -, az emberek továbbra sem sietnek tömegesen folyószámlát váltani. Akik mégis folyószámla-megoldást keresnek, elsősorban az akciós, a díj nélküli, az on-line számlanyitást lehetővé tévő, valamint a különböző feltételek mellett pénzvisszatérítést biztosító termékek iránt érdeklődtek.

A hitelkártyák esetében a termékkört keresők 10 százaléka az olcsóbb üzemanyag-vásárlási lehetőséggel akarna élni, 6 százalékukat a pénzvisszatérítés lehetősége vonzza elsősorban, de az éves díj nélkül kínált kártyák iránt is 4 százalékos a kereslet.

A megtakarítási termékek között a magasabb kamattal járó, hosszú távú lehetőségek vonzzák a legtöbb érdeklődőt. Ebben a termékkörben jelentős vonzerővel bírnak a rendszeres megtakarítást lehetővé tévő számlák és a kamatadó nélküli, állami támogatással kiegészített (lakás-takarékpénztári) termékek - írta a Netrisk.hu összegzésében.
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek