Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Bármilyen hitel jó lesz, csak adjanak

A pénzügyi termékek iránt érdeklődők 86 százaléka a különféle kölcsöntermékekre kíváncsi - állítják a Netrisk.hu elemzői, akik szerint az ügyfelek számára a kölcsönök esetében a kamatkondíciók helyett inkább a hitel elérhetősége az elsődleges.

A Netrisk.hu közleménye szerint tavaly ősszel még - vélhetően a tranzakciós díjak változásának köszönhetően - az érdeklődők 35 százaléka volt kíváncsi a folyószámlatermékekre, mára ez a termékkör az összes látogatói érdeklődés mindössze 7 százalékát teszi ki.

A közlemény idézte Pap Balázst, a Netrisk. hu vezérigazgató-helyettesét, aki szerint "egyértelműen kijelenthető, hogy a várakozásokkal szemben korántsem a legkedvezőbb kamatok, az alacsony teljes hiteldíj mutató (thm) a legfőbb szempont a termékválasztás során, sokkal lényegesebb szempont például a folyósítás összege vagy éppen a gyorsasága."

Elmondta: a kölcsöntermékek közül a legtöbben a gyorskölcsönök és az adósságrendező megoldásokra voltak kíváncsiak, de jelentős az érdeklődés az autóvásárláshoz kapcsolódó hitelek iránt, és fontos szempont a fix részlet lehetősége is.

A portál összegzése alapján az elmúlt félév tapasztalata, hogy - bár a banki tranzakciók költségei jelentősen átalakultak -, az emberek továbbra sem sietnek tömegesen folyószámlát váltani. Akik mégis folyószámla-megoldást keresnek, elsősorban az akciós, a díj nélküli, az on-line számlanyitást lehetővé tévő, valamint a különböző feltételek mellett pénzvisszatérítést biztosító termékek iránt érdeklődtek.

A hitelkártyák esetében a termékkört keresők 10 százaléka az olcsóbb üzemanyag-vásárlási lehetőséggel akarna élni, 6 százalékukat a pénzvisszatérítés lehetősége vonzza elsősorban, de az éves díj nélkül kínált kártyák iránt is 4 százalékos a kereslet.

A megtakarítási termékek között a magasabb kamattal járó, hosszú távú lehetőségek vonzzák a legtöbb érdeklődőt. Ebben a termékkörben jelentős vonzerővel bírnak a rendszeres megtakarítást lehetővé tévő számlák és a kamatadó nélküli, állami támogatással kiegészített (lakás-takarékpénztári) termékek - írta a Netrisk.hu összegzésében.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter