Megjelent: 5 hónapja

Béremelésről és új munkahelyekről beszélt az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója

Nem versenytársainkra szeretnénk rálicitálni, hanem a legjobb bért fizetni a legjobb munkaerőnek - mondta Bernhard Haider a Pénzcentrumnak.

images

NEXONtime munkaidő-menedzsment rendszer

Az egyetlen valóban integrált rendszer Magyarországon: teljes körű megoldás a munkaidő-tervezéstől a bérszámfejtésig. Mérhetővé teszi a munkavállalók teljesítményét, kiszűri az erőforrás-gazdálkodási problémákat, így csökkenthetővé válnak a túlóraköltségek. biztonságos, elegáns beléptető rendszer dolgozói és vezetői önkiszolgáló felületek rugalmas beosztás-tervezés munkaidő-keretes foglalkoztatás támogatása


További információ

A Pénzcentrumnak adott interjút Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója. Szóba kerültek a bérek, a legnépszerűbb munkarendek és a fluktuáció is. Az üzletlánc jelenleg 3500 főt foglalkoztat Magyarországon. Mint Bernhard Haider elmondta, nem tapasztalnak munkaerőhiányt, ami elsősorban a cég bérezési politikájának és a rugalmas részmunkaidős lehetőségeknek köszönhető. Ugyanakkor azt látja, hogy az ország nyugati megyéiben és a főváros budai kerületeiben hosszabb ideig tart a szabad pozíciók betöltése, mint korábban.

Azt nem lehet állítani, hogy egy-egy területre nehéz embert találni, ennél jóval árnyaltabb a kép” - mondta Haider, aki szerint a logisztikai központba a délutáni műszakra tovább tart elegendő munkaerőt találni. Az Aldi egyébként fejleszteni fogja logisztikai területét, 50 új munkahelyet hoznak létre, és hamarosan elindítják az ehhez kapcsolódó toborzókampányukat.

Az Aldinál az informatikai területen a nyelvtudás a döntő aspektus, a cég IT-támogatási központjában a munkavállalók 80%-a két idegen nyelven beszél, a német ugyanakkor hiánynyelv. „Ha csak egy tanácsom lehetne a most tanulók számára, akkor azt javasolnám, hogy az angol mellett tanuljanak legalább németül is, hiszen a magyar gazdaság ezer szállal kötődik Németországhoz, illetve a német nyelvű országokhoz - gazdaságilag, de kulturális és turisztikai szempontból is fontos a német nyelv ismerete” - emelte ki az igazgató.

Bernhard Haider elmondta, hogy az Aldi bolti eladóinak jelentős része részmunkaidőben dolgozik. A fővárosban a magasabb óraszámú, 30-35 órás pozíciók népszerűbbek, Budapesttől távolodva már az alacsonyabb óraszámot preferálják a munkavállalók. Mint az ügyvezető igazgató rámutatott, fontosan tartják a bérek reálértékének megőrzését, ehhez pedig most is tartják magukat, és további bérfejlesztés várható az Aldiban, ennek mértékét most számolják.

Bernhard Haider szerint a fluktuáció csökkenő mértéket mutat az Aldinál.„Számunkra az a feladat, hogy minél több intézkedéssel csökkentsük a fluktuáció mértékét, hiszen ezek költsége kisebb, mint egy-egy új munkavállaló megtalálásának költsége. Az üzletekben a boltvezetőket külön képezzük arra, hogy a heti beosztás tervezésénél a lehető legnagyobb mértékben vegyék figyelembe a munkavállalók egyéni igényeit. Ha egy dolgozó azt érzi, hogy versenyképes, kimagasló fizetése mellett nagyobb figyelmet kapnak a személyes, élethelyzetből adódó igényei, akkor kisebb eséllyel fog állást váltani” - mondta.

Penzcentrum.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Átlagosan 160 ezer munkanélküli volt Magyarországon a november-januári időszakban

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint január végére 250 ezerre csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma. Teljes cikk

Kibékült a Srí Lanka-i munkavállalókat alkalmazó pékség a tiltakozókkal

A Ditrói Pékségnél javultak a munkakörülmények, és várják a helyi szakemberek jelentkezését. Teljes cikk

367 800 forint volt a bruttó éves átlagkereset tavaly

A KSH adatai szerint a nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 244 600 forint volt 2019-ben. Teljes cikk