Megjelent: 8 éve

Betegnek adják ki magukat az adóellenőrök

Nemcsak nyugtát nem adnak, de az alkalmazottaikat is elfelejtetik bejelenteni egyes fogászati magánszolgáltatók az adóhatóság tapasztalati szerint. Ezért a magán-fogorvosok továbbra is fokozott adóellenőrzésre számíthatnak –- közölte a Világgazdaság.

Az adóelkerülésre vonatkozó kockázatelemzések eredményei, a korábbi ellenőrzési tapasztalatok, valamint a szolgáltatásokat igénybe vevők részéről érkező közérdekű bejelentések -–mindinkább indokolttá teszik egyes humán-egészségügyi szolgáltatók, ezen belül a fogorvosok ellenőrzését - közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhatóság évek óta végez ellenőrzéseket a fogászati magánszolgáltatók körében, és 2011. óta kiemelt figyelmet fordít erre a területre.

A NAV tájékoztatása szerint tavaly 160 fogászati magánszolgáltatónál jelentek meg adóellenőrök mint betegek. Az adóhatóság munkatársai elsősorban a számlaadási fegyelmet, a foglalkoztatást és a nyilvántartások teljes körű és szabályszerű vezetését vizsgálták. Ha bármelyik területen mulasztást találtak, a helyszíni ellenőrzéseket utólagos adóellenőrzés követte - írja a lap.

A NAV tapasztalatai szerint a leggyakrabban számlaadásról feledkeznek meg a magán fogorvosok, akik közül sokan előszeretettel foglalkoztatnak be nem jelentett alkalmazottakat is. A bizonylatadás elmulasztása különösen a munkaidő utáni, esti konzultációk során végzett ellenőrzések alkalmával volt jellemző.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter