Megjelent: 8 éve

Betegnek adják ki magukat az adóellenőrök

Nemcsak nyugtát nem adnak, de az alkalmazottaikat is elfelejtetik bejelenteni egyes fogászati magánszolgáltatók az adóhatóság tapasztalati szerint. Ezért a magán-fogorvosok továbbra is fokozott adóellenőrzésre számíthatnak –- közölte a Világgazdaság.

Az adóelkerülésre vonatkozó kockázatelemzések eredményei, a korábbi ellenőrzési tapasztalatok, valamint a szolgáltatásokat igénybe vevők részéről érkező közérdekű bejelentések -–mindinkább indokolttá teszik egyes humán-egészségügyi szolgáltatók, ezen belül a fogorvosok ellenőrzését - közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhatóság évek óta végez ellenőrzéseket a fogászati magánszolgáltatók körében, és 2011. óta kiemelt figyelmet fordít erre a területre.

A NAV tájékoztatása szerint tavaly 160 fogászati magánszolgáltatónál jelentek meg adóellenőrök mint betegek. Az adóhatóság munkatársai elsősorban a számlaadási fegyelmet, a foglalkoztatást és a nyilvántartások teljes körű és szabályszerű vezetését vizsgálták. Ha bármelyik területen mulasztást találtak, a helyszíni ellenőrzéseket utólagos adóellenőrzés követte - írja a lap.

A NAV tapasztalatai szerint a leggyakrabban számlaadásról feledkeznek meg a magán fogorvosok, akik közül sokan előszeretettel foglalkoztatnak be nem jelentett alkalmazottakat is. A bizonylatadás elmulasztása különösen a munkaidő utáni, esti konzultációk során végzett ellenőrzések alkalmával volt jellemző.

Világgazdaság
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter