Megjelent: 7 éve

Bezár a Pannónia magánnyugdíjpénztár

Év elején még tíz magánnyugdíjkassza működött, év végére öt maradhat. Nem elég költségeikre a törvény szerint levonható 0,9 százalék - írja a Népszabadság Online.

A Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágának végelszámolásáról döntött a kassza csütörtöki közgyűlése. A vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a működést nem lehet tovább fenntartani, s mivel semmi arra utaló jelet nem látnak, hogy ebben változás várható, így nem marad más lehetőség, mint a pénztár jogutód nélküli megszüntetése. A kasszák a tagok által befizetett tagdíjak mindössze 0,9 százalékát fordíthatják működésük finanszírozására ám ez nem fedezi a költségeket. A pénztárak egy része a tagdíj mellett adományt kér, vagyis hozzájárulást a működés finanszírozásához, de ez a gyakorlatban nem igazán működik.

A jogutód nélküli megszüntetés folyamata július elsejével indul, onnantól 30 napon belül a végelszámoló levelet küld a tagoknak a feladatokról, tudnivalókról, s ettől számítva további 30 napjuk lesz arra, hogy eldöntsék, hová kívánnak átlépni. Aki kicsúszik a határidőből, vagy nem válaszol, automatikusan visszakerül az állami rendszerbe.

Az idei évet még tíz pénztár kezdte meg, összesen közel 68 ezer tagjuk 183 milliárd forint vagyonát kezelték. A tíz kasszából azonban háromnál, az Aegonnál, az Ersténél és az OTP-nél már elindult a végelszámolás, és hamarosan erre sorsra juthat az Aranykor is.

Népszabadság Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter