Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Bizottság a közösségi foglalkoztatásért

A kormány a közösségi foglalkoztatással összefüggésben felmerülő kérdések - különösen a közfoglalkoztatás, az egyes háztáji, a szociális szövetkezeti, a szociális földprogram, a felzárkózási célú és a szociális projektek - vonatkozásában, konzultatív testületként létrehozza a közösségi foglalkoztatási tárcaközi bizottságot.

A belügyminiszter által vezetett testület - amelyet kiegészít az emberi erőforrások minisztere, a nemzetgazdasági miniszter, a vidékfejlesztési miniszter, valamint a miniszterelnök által felkért személy - feladata, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje, kezdeményezze és nyomon kövesse a közösségi foglalkoztatás fejlesztésének irányait és az azokat meghatározó szükségleteket.

A bizottság segíteni kívánja a kedvezményezettek által létrehozandó beruházások saját foglalkoztatottakkal és közfoglalkoztatottakkal történő ellátása kereteit biztosító szabályozás kidolgozását, valamint konzultációt akarnak folytatni a közösségi foglalkoztatásban érintett szervezetekkel.
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter