Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Bizottság a közösségi foglalkoztatásért

A kormány a közösségi foglalkoztatással összefüggésben felmerülő kérdések - különösen a közfoglalkoztatás, az egyes háztáji, a szociális szövetkezeti, a szociális földprogram, a felzárkózási célú és a szociális projektek - vonatkozásában, konzultatív testületként létrehozza a közösségi foglalkoztatási tárcaközi bizottságot.

A belügyminiszter által vezetett testület - amelyet kiegészít az emberi erőforrások minisztere, a nemzetgazdasági miniszter, a vidékfejlesztési miniszter, valamint a miniszterelnök által felkért személy - feladata, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje, kezdeményezze és nyomon kövesse a közösségi foglalkoztatás fejlesztésének irányait és az azokat meghatározó szükségleteket.

A bizottság segíteni kívánja a kedvezményezettek által létrehozandó beruházások saját foglalkoztatottakkal és közfoglalkoztatottakkal történő ellátása kereteit biztosító szabályozás kidolgozását, valamint konzultációt akarnak folytatni a közösségi foglalkoztatásban érintett szervezetekkel.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter