Megjelent: 6 éve

Bucsán alapítottak rehabilitációs üzemet

A község a könyvtár volt épületét biztosította, a foglalkoztató a füzesgyarmati Ösvény alapítvány. A megváltozott munkaképességűek jelenleg papírzacskókat készítenek, írja a Világgazdaság Online.

Rehabilitációs üzemet nyitott Bucsán a füzesgyarmati székhellyel rendelkező Ösvény Esélynövelő Alapítvány.

Kláricz János, a község polgármestere a Világgazdaságnak elmondta, az önkormányzat ingatlant, a könyvtár volt épületét biztosította az üzem helyszínének, amit rendbe is tettek: kimeszelték, a mosdót is akadálymentesítették.

A legfeljebb negyvenfős üzemben jelenleg 35-en dolgoznak hat vagy négy órában. Most papírzacskókat készítenek, de a távlati célok között szerepel az elektronikai eszközök szétszerelése, válogatása is.

Heten már korábban is az Ösvény Esélynövelő Alapítványon keresztül ténykedtek a jelenlegi foglalkoztatottak közül, Bucsáról átjártak Füzesgyarmatra. A többiek újonnan kezdték a munkát a szervezet kötelékében. Az üzemben egyébként mindenki bucsai – a hangulatra, ismertségre így nem lehet panasz –, és mindannyian leszázalékoltak, ugyanis csak rehabilitációs foglalkoztatottak dolgozhatnak.

Világgazdaság Online.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter